És nagyon közel merészkedik a bolygónkhoz, de nem eléggé ahhoz, hogy bajt okozzon, ugyanakkor így is kivételes lehetőséget nyújt a csillagászoknak.

Az év legnagyobb aszteroidája halad el a Föld közelében március 21-én. A 2001 FO32 jelzésű meteorit a potenciálisan veszélyes kisbolygók kategóriájába tartozik, de a NASA szerint nem jelent veszélyt az emberiségre.

A mintegy kilométer átmérőjű égitest óránként 124 ezer kilométeres sebességgel száguld el bolygónk mellett kábé 2 millió kilométerre, vagyis legközelebbi pontján is ötször olyan távol lesz a Földtől, mint a Hold,

Egy közepes erősségű távcsővel a déli féltekén és az északi félteke alacsonyabb szélességi köreiben az amatőr csillagászok is láthatják az aszteroidát, amelynek látogatása a NASA szerint kivételes lehetőséget nyújt a hivatásos csillagászoknak az égitest tanulmányozására.

Az elkövetkező 100 évben egyetlen nagyobb ismert aszteroida sem fog becsapódni a Földön, és nagyon kicsi az esélye annak, hogy a jövőben felfedezendő kisbolygók bármelyike is kárt okozna bolygónkban.

Eközben...

(Forrás: NASA, MTI, fotó: NASA)

És ezt olvastad már?
Találtak egy pehelysúlyú kőzetbolygót, ami a második Föld megtalálásához viheti közelebb az emberiséget
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!