A touchpad az egyik legalapvetőbb kelléke a notebooknak és kissé talán lassan fejlődik, legalábbis a tech világ rohamlépteihez képest. Ám most a Synaptics elhozta nekünk a 3D touchpadet!

Eltelt némi idő, amíg a szimpla érintésérzékeléstől eljutottunk addig, hogy a mai notebookok érintőpaneljei képesek a gesztusok felismerésére, sőt az operációs rendszerek ki is használják ezen gesztusokat. Két ujjas zoom, három ujjas lapozás és a többi remekül működik OSX alatt, de a Wimdows 8 is kifejezetten szereti, ha simogatják. A Synaptics most új hardverrel állt elő, ami jóval magasabb szintre emeli a jelenlegi touchpadeket. Ha valakinek esetleg ismeretlen lenne a Synaptics név, akkor csak annyit a cégről, hogy sokkal valószínűbb, hogy a notebook, amiről most eme sorokat olvassa, Synaptics touchpaddel van szerelve, mint bármilyen más gyártó eszközével. Ők a tapipad nagyágyúi és most megalkották a nyomásérzékeny érintőpanelt, ami elképesztő lehetőségeket nyújt a felhasználóknak a mindennapi életben, nem beszélve speciális területekről, vagy épp a játékvezérlésről.

Az új ForcePad nemcsak azt érzékeli, hogy hány ujjal érintjük meg, de azt is, hogy azt (ujjanként) milyen erővel tesszük, így egy egyszerű példával élve, ha kattintunk a hangerő csökkentése ikonra, akkor minél erőssebben nyomjuk, annál gyorsabban halkul el a notebook és nem kell sokáig ott tartani ujjunkat, vagy ezerszer végignyomkodni a hangerőikont. És akkor még bele sem mentünk a nyomás, forgatás, ujjak számának kombinációiba, csak győzzük megtanulni őket, így innentől a szoftverfejlesztők kezében lesz, hogy megszeretjük, vagy megutáljuk a későbbiekben a ForcePadet. Az eszköz semmiféle mozgó alkatrészt nem tartalmaz és sokkal vékonyabb, mint a jelenlegi érintésérzékeny beviteli eszközök, így több helyet hagyva egy nagyobb akkunak, vagy csak szimplán megteremti a lehetőségét a még vékonyabb noteszgépeknek. Mi inkább a nagyobb akkuknak drukkolunk, így kíváncsian várjuk az első ForcPaddel szerelt gépeket!

Még több érdekes és meglepő újdonság a Player tech rovatában!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Ez jelenleg a világ (tíz) legjobb kamerás telefonja

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés