Eredményes módszer.

A török Izzet Koçak és családja harmadik generációs állattartók, legújabb húzásukkal pedig bizonyították, hogy igenis rohamos léptékkel követik a technológia fejlődését. Azt csinálták ugyanis, hogy

VR-szemüveg segítségével elhitették a tehenekkel, hogy szép zöld növényeket legelnek a szabadban, aminek eredményeképpen az állatok több tejet adtak.

A gazda tapasztalata szerint annak a két tehénnek, aki megkapta a VR-szemüveget, nemcsak naponta 5 literrel több lett a tejtermelése, de a tej minősége is javult.

Nem ez volt az első ilyen eset. Néhány évvel korábban Oroszországban a RusMoloko farmon is próbálkoztak ilyennel, mondván, hogy így „javítsák az állatok életminőségét”, akik a kutatások szerint boldogabbak is voltak, ami pedig nagyobb tejhozammal járt.

Ez is tökéletesen bizonyítja, hogy az állatoknak nem feltétlenül jó, ha mezőgazdasági környezetben tartják őket (nem mintha ez eddig nem lett volna egyértelmű). De ha már ez így van, mégiscsak jobb lenne nem egy átveréssel elhitetni szegény állatokkal, hogy a szabadban legelnek szép zöld növényeket, hanem valóban ki kéne engedni őket a szabadban szép zöld növényeket legelni – nyilván az időjárási körülmények nem mindig teszik ezt lehetővé, ahogy az is tiszta sor, hogy valószínűleg a VR-szemüveg a hatékonyabb megoldás.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Futurism)

És ezt olvastad már?
Felfedeztek egy bolygót a Naprendszerben, ami nem is létezik
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne