Tudjuk, hogy telefont a legtöbben nem azért vesznek, hogy aztán azzal váljanak profi fotóriporterré (és ha mégis, akkor ezt elég csúnyán benézték), de ha már úgyis ott van a zsebedben a tizensok megapixeles kamera, akkor érdemes megtanulnod ezt a néhány másodpercek alatt elsajátítható trükköt, hogy igazán profi és egyedi fotókat készíthess.

1. Panoráma szekvencia

Kérd meg egy barátodat (vagy egy megbízhatónak tűnő idegent), hogy készítsen panoráma fotót nagyon lassan, és amikor az egyik fotó elkészült, egyszerűen kerüld meg hátulról és vedd fel a pózt a következő képhez. Az eredmény téged is meg fog lepni.

2. Pano drive-by

Egészen különleges hangulatú fotókat hozhatsz létre, ha a panoráma funkciót nem a szokásos módon használod, és ahelyett, hogy körbefordulnál, egy lassan haladó autó ablakából kifotózva készíted el a képet.

3. Zoom lencsék

Egy kis méretű távcsövet az objektív elé tartva gyönyörű közeli fotókat csinálhatsz a messzi tárgyakról is. Hidd el, a végeredmény sokkal jobb lesz, mintha a fényképezőgép digitális zoomját használnád.

4. Makró lencse

A makrófotózás a fényképezés dobos tortája (ezt mindenki tudja), de sajnos a legtöbb telefon kamerája nem képes rá, hogy igazán közeli dolgokról is éles képeket készítsen. Szerencsére van erre egy pofonegyszerű megoldás: egyetlen apró vízcsepp a lencsére (ami felnagyítja a dolgokat), és máris briliáns közelieket készíthetsz bármiről.

5. Reflektor

Ha szeretsz portrékat fotózni, akkor a telefonnal rendesen megszívtad, hiszen a kamera korlátozott képességei talán itt mutatkoznak meg a legnyilvánvalóbban, de az autó napellenzőjét reflektorként használva még ezen a nehéz terepen is meglepő javulást érhetsz el.

6. Állvány és kioldózsinór

Hogy az drága? Nem hisszük. Gyakorlatilag csak egy kartonpapír, egy schnitzer (vagy olló) és egy fülhallgató kell hozzá, és máris bye-bye béna, belógó karos szelfik.

7. Vízalatti képek

Nem kell, hogy a telefonod vízálló legyen, csak rakd bele egy pohárba, és máris ipari mennyiségben gyárthatod a menőbbnél menőbb vízalatti fotókat.

Ha szeretnél igazán profinak kinéző fotókat készíteni a telefonoddal, akkor pedig nem árt alkalmazni ezt a trükköt is.

(Forrás: Cooph)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Érdekes trükkhöz folyamodott az Apple, hogy rábírja az új iPhone-ok megvásárlására a felhasználóit

Elon Musk legújabb kirohanásában az iPhone használatának betiltásával fenyegetőzik

További cikkeink a témában