Kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor a vörösbor egy életre nyomot hagy a ruhán, a szőnyegen, vagy az asztalon.. De nagyon úgy fest, hogy ez a rémálom már csak erős múlt idő.

A massachusetts-i Brandeis University egyik kutatója, Daniel Perlman ugyanis kifejlesztette minden borivó álmát, a csöppenésmentes borosüveget.

És ennek mi borzasztóan örülünk, mert kevés idegőrlőbb van annál, mint amikor kiöntés után az üveg nyakán elkezd folyni, vagy a hófehér abroszra csöppen a vörösbor...

Eddig igazából nem volt más módszer, minthogy fehérboroknál hagytuk, hogy történjen, aminek kell (egyébként törvényszerűen az sosem csöppen le, hiszen nem hagy foltot, nem éri meg neki...), a vörösöknél pedig a palack nyaka köré tekert papírtörlővel, konyharuhával, vagy dropstoppal védekeztünk.

Ha viszont a palackgyártók átveszik az újítást, akkor ennek egy életre vége, ami kis boldogság egy átlag embernek, de mekkora lehet egy sommelier-nek...

És hogy mi volt a megoldás? Kb. annyi, hogy a palack szájánál egy kb. két milliméter mély körvájatot vágtak:

(via The Verge)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Ez jelenleg a világ (tíz) legjobb kamerás telefonja

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés