Időközben 144-ről 400-ra emelkedett a vizsgált regisztrált esetek száma.

A hét elején meghallgatást tartott az amerikai kongresszus hírszerzési bizottsága az ufóészlelések lehetséges nemzetbiztonsági fenyegetéseirőllegutóbb egyébként ötven éve, 1968-ban üléseztek a kérdésben –, ahol többek között a haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettesét, Scott Brayt is meghallgatta a testület. Bray a Pentagon új, azonosítatlan légi jelenségek (UAP) nyomon követésére létrehozott munkacsoportja által vizsgált, a korábbi 144-ről már 400-ra emelkedett regisztrált esetről beszámoló jelentésről* beszélt, és elmondta, hogy ezek közül néhányra továbbra sem sikerült magyarázatot találni.

„Amikor azt mondom, hogy megmagyarázhatatlan, arra gondolok, hogy túl kevés adat áll rendelkezésre egy adott esettel kapcsolatban”, majd még hozzátette, hogy ezeknél nincs bizonyíték arra, hogy azok természetfeletti vagy földönkívüli jelenségek lettek volna.

* Az UAP-okkal foglalkozó bizottsági meghallgatást annak nyomán tűzték ki, hogy tavaly nyáron egy amerikai hírszerzési jelentésből kiderült: amerikai katonák az utóbbi években jelentős számú olyan légi jelenséget észleltek, amelyeknek eredetét a védelmi és hírszerzési elemzők nem tudták azonosítani – a témával foglalkozó hírszerzési jelentés fordulópontnak volt tekinthető annyiban, hogy az amerikai hadsereg évtizedeken át cáfolta és hiteltelenítette az ufóészlelésekről, repülő csészealjakról szóló jelentéseket. A leírt esetek között vannak olyanok, amelyekről videófelvétel is készült: ezeken olyan rejtélyes meghajtású légi járművek láthatók, amelyeknek sebessége és manőverezése meghaladja a jelenleg ismert repüléstechnológiák határait.

Indiana állam demokrata párti képviselője, a képviselőház terrorelhárításért, kémelhárításért és tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozásáért felelős albizottságának vezetője, André Carson kijelentette, hogy

„a kormányzatnak komolyan kell elemeznie minden lehetséges nemzetbiztonsági fenyegetést, és választ is kell találnia különösen olyan esetekben, amelyeket még nem teljesen értünk”.

A konzervatív Heritage Alapítvány tengeri hadviseléssel és korszerű technológiákkal foglalkozó szakértője, Brent Sadlert pedig azt fejtegette, hogy amennyiben egy idegen ország áll a rejtélyes jelenségek mögött, akkor minden valószínűség szerint ezek célja a hírszerzés és ez nemzetbiztonsági fenyegetésként értékelhető. Hozzátette, hogy ha a jelenségek nem is köthetők idegen államhoz, akkor is kockázatot jelentenek a katonák, különösen a pilóták számára, ha nem tudják ezeket időben észlelni, vagy megfelelően reagálni rájuk.

(Forrás: The Verge, MTI)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mutatjuk a laptopot, ami megmenti a nyaradat, és azt is megmondjuk, miért
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő