Az Unicode Consortium nevű nonprofit szervezet a napokban véglegesítette az Emoji 15.1 szabványt, melyből az X-en közzétett képpel adtak némi ízelítőt.

A szervezet a különböző platformokon használható hangulatjelek egységesítését végzi, az általuk kitalált és jóváhagyott emotikonokat így még külön-külön kell adaptálnia a különböző felületek üzemeltetőinek. Emojikból egyébként már így rengeteg – több mint 3500 – áll rendelkezésre, melyekhez most az új szabvány további 118-at tesz hozzá.

Ezek közül a legtöbb olyan, hogy talán nem is fogod látni bennük az újdonságot, ezért eláruljuk:

jövőre már jobbra haladó emberalakokkal is ki tudod dekorálni az üzeneteidet, ami azért újdonság, mert ezek eddig csak arccal balra voltak elérhetőek.

Szóval ismét megmenekült a világ. Az öröm azok számára még nagyobb lehet, akik már évek óta vártak a fejcsóváló hangulatjelre, mert ez is érkezik. Íme az Unicode Consortium által megosztott kép az újdonságokról:

A kis sárga emberalakok természetesen több bőrszínű és nemű verzióban is elérhetőek lesznek, és így jön össze az emlegetett 118-as szám, a főnixszel, a lime-mal, a gombával és a szakadó lánccal együtt.

Az a félelmetes fekete alakokból álló emoji pedig a gendersemeleges családot hivatott jelképezni. Örömteli, hogy rájuk is gondoltak, de nem hinnénk, hogy ezeket bárki is szívesen használná a kommunikációja során... bár soha nem lehet tudni.

Ez is érdekelhet:

Elkaszálják a Messenger egyik alapfunkcióját, de ez csak az androidosokat érinti

Úgy tűnik, más alkalmazást kell találniuk az Android-készülékek tulajdonosainak.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában