A Vodafone ugyanis néhány napja elindította az első kereskedelmi 5G-s hálózatot Magyarországon.

A Voda honlapja szerint a lefedettség egyelőre nem túl nagy, de azért a budapestiek egy része már így is napi szinten élvezheti a 4G-nél magasabb sebességet (bár tegyük hozzá, hogy az 5G kapcsán sűrűn emlegetett, másodpercenként több gigabites sebességet egyelőre nem ígér a Vodafone). A beltéri lefedettség jelenleg a Margit-szigettől a Csepel-sziget felső csücskéig tart, Budán leginkább a Duna mentén, Pesten pedig a körúton belüli területeken (és még néhány helyen elszórtan). Kültéren viszont néhol már majdnem a Hungária-körútig terjed a hálózat.

A Vodafone kínálatában egyébként jelenleg két 5G-kompatibilis telefon található, a Huawei Mate 20 X 5G, valamint az LG V50 Thinq 5G, aminek utódját a szeptemberi IFA kiállításon mi is kipróbáltunk.

Szeretnél látni egy igazán fura telefont? Akkor nézd meg, mit talált ki az LG!

Na ilyen telefont még tuti nem láttál - mondhatnánk, csak ez nem lenne teljesen igaz.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!

Ha szeretsz jó időben, jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában