Tény, hogy a valóságban viszonylag ritkán randizhatsz a Holdon T-Rexnek öltözve, de a virtuális randinak is megvannak a maga árnyoldalai.

Persze valahol mindig is sejtettük, hogy a virtuális valóság fejlődése egyszer majd elvezet odáig, hogy csak akkor mozdulunk ki a lakásunk kényelméből, ha már nagyon muszáj, a virtuális randi a Tindernek és társainak köszönhetően pedig egy ideje már a kegyetlen rögvalóság része, de azért nem gondoltuk, hogy a helyzet ennyire gyorsan eszkalálódik.

A Facebook ugyanis a Condé Nast Entertainmenttel karöltve azt találta ki, hogy a HTC Vive segítségével fog vakrandira küldeni embereket a virtuális valóságba, a végeredmény pedig egyszerre nagyon szórakoztató, és roppantul zavarba ejtő.

A technológia még közel sem tökéletes, így a randi nagy részét az tette ki, hogy a résztvevők gyermeki őszinteséggel röhögtek rajta, mennyire hülyén néznek ki. Ez a fajta példás önkritika egy valódi randin viszonylag ritkán fordul elő, de mondjuk az is, hogy csak harmadjára találod meg a veled szemben ülő lány kezét.

A virtuálisvalóság-randinak mindenesetre az az előnye biztosan megvan, hogy a kiszemeltedet a kedvenc kávézód helyett rögtön elviheted a Holdra is, emellett nyugodtan beöltözhetsz T-Rexnek is, amit egy IRL első randin tényleg csak a legtökösebbek vállalnának be.

Bár a Virtually Dating jelen formájában nyilvánvalóan inkább a virtuális valóság promotálásáról szól, mint a randizás valódi alternatívájáról, mi azért látunk benne fantáziát - a Tinderhez képest például mindenképpen minőségi előrelépést jelentene, de az biztos, hogy hosszú még az út, mire ezen a területen a virtuális valóság kiválthatja a valódit.

És ezt olvastad már?
És te kitalálod, hogy melyik volt a legnépszerűbb emoji 2021-ben?