A Winamp minden idők talán legismertebb számítógépes zenelejátszója – a kilencvenes években és kétezres évek elején hódító szoftver frissítését 2013-ban leállították, majd évekkel később feltámasztották hamvaiból.

Ezúttal egy újabb frissítés érte utol a Winampot: az alapfunkciók tekintetében nem történt változás, továbbra is a zenelejátszás, a streaming, a podcastok és a rádiók vannak a fő terítéken.

Az újdonságok közé tartozik azonban, hogy a felhasználóknak ezentúl lehetőségük nyílik plusztartalmakat kínáló előfizetést vásárolniuk.

A Winamp 6.0 felülete is megújult, amely erősen megosztja a felhasználókat: egyeseknek tetszik a modern vonal, amely jól igazodik a kortárs trendekbe, másokat pedig aggasztja az, hogy

a Winamp pont azt veszíti el, amiben jó volt: a gyorsaságát és az egyszerűségét; az újításokkal pedig csak egy újabb zenelejátszóklónná válik.

A régi, ikonikus Winamp-dizájn így végleg búcsúzik, a Winamp 6.0 névre hallgató új verzió hamarosan letölthetővé válik a program hivatalos weboldaláról.

Ezek is érdekelhetnek:

Ötvenéves a vonalkód, és nincs is már túl jó bőrben

Ötven éve használjuk vonalkódot, naponta hatmilliárdszor világszerte, de ennek hamarosan vége lehet a frissebb, okosabb rivális miatt.

(Forrás: HVG, Winamp)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában