A Xiaomi nemrég elegánsan leoltotta az Apple-t azért, mert idén is kihagyta a töltőfejeket és a fülhallgatókat az egyébként nem összegű 12-es szériából.

Íme az oltás:

Az új iPhone-ok bemutatója:

...és a magyarországi árai:

Azonban a Xiaomi nem vesz vissza, ha már egy ütést sikeresen bemért, miért ne próbálja meg újra. Ezúttal egy újabb nehezen félreérthető üzenetet küldött a felhasználóknak, valamint az Apple-nek Twitteren:

környezetvédelmi okokból a kínai gyártó hatvan százalékkal csökkenteni fogja a csomagoláshoz használt műanyagmennyiséget, azonban ettől még nem kerül ki a töltő a dobozból.

Na igen, az a bizonyos célzás.

null

We unboxed the #Mi10TLite - Atlantic Blue variant 😎 You'll get all the essentials, just with less plastic waste. Starting in Europe, we've committed to reducing plastic packaging by about 60%. 🌏 pic.twitter.com/ai1yq3YR92

  • Bár az is igaz, hogy az Apple is azzal érvelt a töltőfejek és a fülhallgatók mellőzése mellett, hogy szeretne hozzájárulni a világot beborító elektromos hulladék mennyiségének a csökkentéséhez. Ez mondjuk jól hangzik, bár van egy olyan sejtésünk, hogy az anyagi eredetű érvek fontosabbak voltak, mint a nemes ökoharc.
  • Ahogyan a Xiaominak sem éri meg a töltőket kihagyni a dobozból, ugyanis a gyártóra jellemző egyedi, gyors töltőadapterekből nincs annyi a piacon, hogy helyettesíteni lehessen őket.

Na igen, a jól csengő környezetvédelmi törekvések, és az a piszkos profit.

Színház az egész világ, és színes benne minden telefon.

Eközben Franciaországban:

(forrás: Gadgets 360

És ezt olvastad már?
Igazi vamzer a Zoom újítása