Sakk-mattot kapott az Apple, de csak egy európai országban.

Az Apple fülhallgató (és töltőfej) nélkül adja az új iPhone-okat, mondván: az Apple-felhasználóknak úgyis van otthon egy csomó, plusz így igyekeznének hozzájárulni a világot beborító rekordmennyiségű elektromos hulladék mennyiségének csökkentéséhez.

A kiegészítők kihagyásával egyébként a készülékek vékonyabb dobozokban is elférnek, így pedig jelentősen, mintegy 70%-kall több doboz fér el egy raklapon a szállítás során → biznisz.

Ezzel kapcsolatban a HVG azt írja a MacRumorsra hivatkozva, hogy Franciaországban viszont nem teheti meg az Apple, hogy fülhallgató nélkül adja az új iPhone-okat, vagy bármelyik másik készülékét, ugyanis az ország vonatkozó törvénye kimondja, hogy „a technológiai vállalatoknak kötelező kihangosító készletekkel ellátniuk készülékeiket, hogy megvédjék a 14 éven aluli gyerekeket az elektromágneses sugárzás lehetséges kockázatától”.

Amennyiben ennek nem tesz eleget az almás cég, abban az esetben nemcsak egy egyszeri  75 ezer eurós, mintegy 27 millió forintos pénzbüntetésre számíthat, de nem is értékesítheti tovább a készülékeit. Sakk-matt.

Eközben...

A Xiaomi rommá oltja az Apple-t az új iPhone-ok kapcsán

A Xiaomi nem megy a szomszédba, ha az Apple trollkodásáról van szó.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában