Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az információ feldolgozásának egy egészen új útján indultak el amerikai kutatók.

A Massachussettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói mesterséges intelligencia segítségéve zeneművet komponáltak a koronavírusból, mégpedig úgy, hogy a SARS-CoV-2 elnevezésű vírus fehérjestruktúrájának minden aminosavához egy hangot rendeltek a zenei skálán, majd egy számítógépes algoritmusra bízták, hogy a hangokat zenedarabbá alakítsa – így hangzik.

A kutatást vezető Markus Buehler professzor szerint mindezt egyébként azért tették, hogy jobban megértsék a működését, és megtalálják a vírus okozta Covid-19 betegség ellenszerét, ugyanis a mesterséges intelligencia segítségével megalkothatják a vírus dallamának és ritmusának ellenpontját, s ezzel megkísérelhetik megtalálni azt az antitestet, ami illik a vírushoz.

A professzor hangsúlyozta, hogy a Covid-19 betegséget okozó vírus gyors terjedése miatt nagyon fontos, hogy a tudósok az információ feldolgozásának új útjain is elinduljanak. Szerinte a hagyományos ellenanyagkutatás a klinikai tesztekkel együtt akár évekig is eltarthat, miközben a világ „nem engedheti meg magának ezt a luxust”.

(Forrás: MTI, fotó: Pixabay)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.