Hamarosan jöhet az online zenetanulás: álláshirdetésekben keresnek zeneelméletben és -oktatásban jártas szakembereket.

Zenei applikáció fejlesztésén dolgozik a világszerte több mint félmilliárd felhasználóval rendelkező nyelvtanuló app, a Duolingo.

Jelenleg egy kisebb csoport foglalkozik a pittsburghi cég zenei termékével, miközben hirdettek állást

„zenei oktatásban jártas szakértőknek, aki az elméleti felkészültség mellett ismeri a tanulástudományi kutatások elméleteit, és közvetlen oktatói tapasztalattal is rendelkezik.”

Korábban, egy másik hirdetésben a vállalat szabadúszó zenei-zeneszerzési és tantervi tanácsadót is keresett, de ezt a pozíciót már lezárta. Ezen hirdetések alapján az alkalmazásban hamarosan zeneelméleti alapfogalmakat is tanulhatunk, népszerű dalok segítségével.

A Duolingo egyre inkább igyekszik túllépni az egyszerű nyelvtanulás keretein: a Duolingo English Test például egy online nyelvvizsga, az ingyenes Duolingo ABC pedig a 3-6 éves gyerekek angoltudását fejleszti.

De ennél messzebbre is rugaszkodott már: tavaly októberben bejelentette, hogy ingyenes, a nyelvtanulóhoz hasonló matekos appot fejleszt,  pár hónappal korábban pedig éttermet nyitott.

(Forrás: TechCrunch, fejléckép: screenshot, még a nyelvtanulós appból)

Ez is érdekelhet:

Nemsokára matekozhatsz is a Duolingóval

Szintet lép az online oktatásban a Duolingo: a matekos applikáció kockás bagollyal, pörgős leckékkel és a szokásos passzív-agresszív mailekkel érkezik.

Miért nyitott éttermet a Duolingo?

Ha jól megy a spanyol nyelvi teszt, kapsz egy adag kedvezményt a megrendelt ételedből – éttermet nyitott a Duolingo Pittsburgh-ben.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Van egy szó, ami 189 ezer(!) betűből áll, mégsem ez a világ leghosszabb szava

További cikkeink a témában