Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár a hatodik generációs Ford Mustang bemutatására még jó öt hónapot várnunk kell, a kémfotók alapján megrajzolt képekből már nagyjából sejthetjük, hogy fog kinézni az új modell.

Az biztos, hogy az előző generáció retrós irányvonalával határozottan szakító autó sokkal modernebb és európaibb megjelenésű lesz elődjénél –  annyira, hogy a képeken mintha csak a Mondeo sportkupé változatát (vagy ha úgy tetszik, egy sorozatgyártásra érett Ford Evos Conceptet) látnánk, amelyet korábban több kritika is ért túlzottan aston martinos megjelenése miatt.

Az új Mustangon szinte nem is találunk olyan elemet, amely ne változna meg teljesen az előző generációhoz képes: az Aston Martinokat idéző hűtőrács mellett a fényszórókat és a lökhárítót is teljesen újrarajzolták, és a sima Mustangoknál az oldalsó ködlámpának is búcsút inthetünk. Ehhez képest tervezői bravúr, hogy az új Mustang karakterében valahogy mégis emlékeztet az előző generációra, a váltás közel sem olyan radikális, mint például a harmadik és negyedik generáció között volt.

A JC Design ennél is tovább ment, és megpróbálták elképzeli, milyen lesz a következő generációs Mustang csúcsváltozata, vagyis az új Shelby GT500 (ez látható a nyitóképen). A sima Mustanghoz képest a ködlámpák itt megmaradnának, bár a renderelt képről nekünk fájóan hiányoznak a Shelbykre jellemző nagy szellőzőnyílások a motorháztetőről.

A hatodik generációs Mustangról technikai szempontból egyelőre kevés konkrétum szivárgott ki, de az már biztosnak tűnik, hogy az eddigi 3,7 literes, 309 lóerős V6-os és ötliteres, 426 lóerős V8-as motorválaszték egy új, nagyjából 335 lóerős, 2,5 literes Ecoboost erőforrással bővül, amely a szintén jövőre érkező Ford Focus RS-ben mutatkozik be először.

(Fotó: The Smoking Tire, JC Design, AmericanMuscle, Wild-Speed.com)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.