Öngyilkos ajtókkal érkezik a legdrágább szupersportautó

A lóerőnként egymillió forintba kerülő Lykan Hypersportból némi ízelítőt már kaptunk a januári Katari Autószalonon, az ott bemutatott tanulmányváltozat viszont nem fedte fel a 760 lóerős fenevad összes titkát, amely a most közölt képek szerint jellegzetes, öngyilkos ajtókkal érkezik.

A dubaji W Motors a jelek szerint mindent megtesz, hogy a kocsijuk ne csak amiatt tűnjön ki a tömegből, mert ez az első szupersportautó, amelyet egy arab országban hoztak össze. Hogy csak néhány példát mondjunk, gyémántberakásos LED-es fényszórókat, aranyszegélyes bőrüléseket vagy 3D-s holografikus megjelenítő rendszert hiába is keresnénk a lassan második generációs Bugatti Veyronban vagy a Koenigseggben.

Ebbe a vonalba illeszkednek a legújabb képeken látható öngyilkos ajtók, amelyek szintén ritkaságszámba mennek a szupersportautók világában. Tény, hogy a hátrafelé nyíló ajtók régen elég balesetveszélyesnek számítottak, a mai kocsikban viszont már az elektronika automatikusan lezárja az ajtókat induláskor, hogy azt véletlenül se lehessen menet közben kinyitni. Talán nem véletlen, hogy az ilyen ajtómegoldású kocsikat gyártó Mazda, Opel vagy Rolls–Royce jobban szereti a FlexDoors vagy freestyle doors megnevezést használni a baljós suicide doors helyett.

A Lykan Hypersport 3,4 millió dolláros (kb. 760 millió forint) árával a világ jelenlegi legdrágább sorozatgyártott szupersportautója, 760 lóerős, ikerturbós bokszermotorjával és 395 km/h végsebességével pedig teljesítményben is a legjobbak sarkában lohol. A W Motors egyelőre csak hét példány gyártását tervezi, amelyekből már annak ellenére is mindegyik elkelt, hogy a kocsit hivatalosan csak a novemberi, Dubaji Autószalonon mutatják majd be.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon