A magyar formatervezés kétségkívül fel tud mutatni néhány kiemelkedő eredményt, elég, ha csak a Puli nevű förtelemre gondolunk, de ha pozitív példákat keresünk, mostantól az Evantra V8 lesz az etalon.

A Tárnok Zsolt által tervezett autó részben visszakanyarodott az alapokhoz (a hátsó szárny esetében például visszatértek a tavaly februárban bemutatott egyszerűbb verzióhoz), részben előrelépett, hiszen a három másodperces gyorsulás még a decemberben megszellőztetett adatokat is jócskán túlszárnyalja.

A monacói Top Marques autókiállításon bemutatott kocsiban egy 700 lóerős, hétliteres V8-ast találunk, szárazteknős kenési rendszerrel és titánium szelepekkel, valamint egy hatfokozatú szekvenciális váltót. Az autó belseje első ránézésre versenyautósan puritán, az exkluzivitás jegyében a vásárlók dönthetik el, hogy bőrborítás és más minőségi anyagok közül mit szeretnének a saját Evantrájukban látni.

Luca Mazzanti szerint az Evantrával egy kompromisszumoktól mentes autó született, ami karakterével és exkluzivitásával valódi érzelmeket vált ki az emberekből. A sokat emlegetett exkluzivitást a Mazzantinál nagyon komolyan veszik: hogy megőrizzék az egyediségét, évente mindössze öt autót fognak gyártani.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon