Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

600 lóerős V6-os motor és új Norschleife-rekord: így mutatkozott be a Tokiói Autószalon kezdete előtt a legdurvább Nissan GT–R, azaz a Nismo.

A GT3-as versenyautó turbófeltöltőivel megtámogatott 3,8 literes motorral a Nissan sportautója rendesen faképnél hagyja a konkurenciát, hiszen a nagy rivális Porsche 911 csúcsváltozatánál kerek negyven lóerővel erősebb, miközben a Nordschleifén futott körideje alig tizenegy másodperccel marad el a németek új szupersportautójáétól. Ez a kategóriák közti különbséget figyelembe véve elenyésző különbségnek számít.

Az áttervezett lökhárítókat, küszöbspoilereket és hátsó szárnyat magában foglaló új aerodinamikai csomagnak köszönhetően a Nissan sportautója 300 km/h-nál száz kilogrammal több leszorítóerőt produkál, mint a riválisok, így nem csoda, hogy azonnal új Norschleife-rekordot állított be, 7 perc 8,679 másodpercre javítva a GT–R-kategóriában futott leggyorsabb kör rekordját. Ezen nincs mit csodálkozni, a gyorsulási rekordot már eddig is a Nissan sportkocsija tartotta, igaz, az a járgány még a Nismónál is sokkal brutálisabb.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.