Ilyen high-tech kamionokkal szállíthatják a zacskós levest a Walmartba

A Walmart sajátmárkás kamionjának prototípusát egy mikroturbinás hibrid motor hajtja, tizenhat méter hosszú utánfutója pedig teljes egészében szénszálas anyagból készült. Jean-Calude Van Damme-nak nagyon nem tetszene.

Az extrém megjelenés nem véletlen, hiszen a jármű tervezésénél a gazdaságosság volt a legfontosabb szempont: a távolról a világ legijesztőbb luxusbuszára emlékeztető formának köszönhetően a WAVE-nek (Walmart Advanced Vehicle Experience) állítólag 20%-kal kisebb a légellenállása, mint a hagyományos kamionoknak.

Ezzel tulajdonképpen le is mondtak róla, hogy Jean-Claude Van Damme-mal forgassanak reklámfilmet, aki a nagyon aerodinamikus visszapillantó-tükrökről olyan gyorsan csusszanna be a hatalmas kerekek közé, hogy integetni sem lenne ideje, és valószínűleg az sem vigasztalná, hogy ezután egy a normál utánfutóknál 1814 kilogrammal könnyebb, teljes egészében szénszálas anyagból készült tréler robogna keresztül rajta.

A sportautó-fílinget tovább erősíti, hogy a WAVE sofőrje a McLaren P1-hez vagy Lamborghini Egoistához hasonlóan középen ül, az infókat pedig a műszerfal két oldalán elhelyezett hatalmas monitorokról kapja. A sportos vonalat lehetett volna még fokozni, mondjuk ha a kamionra a gazdaságos csúszóajtók helyett sirályszárnyas ajtókat szerelnek, de az is igaz, hogy a WAVE-ben meg lehet aludni is, amit egy Ferrari- vagy Lamborghini-tulaj legfeljebb a csontkovácsa felügyeletével tehet meg.

A high-tech betetőzéseként a kamion dízel-, gáz- és biodízel-üzemű mikroturbinás motort kapott, amely az elektromos motorral együtt különösen gazdaságossá teszi a működtetését. Hogy a kamion sorozatgyártása mennyire van benne a pakliban, azt nem tudjuk - valószínű, hogy a rendkívül környezettudatos kamion inkább csak egy jó reklámfogás a Walmart részéről, de a szénszálas utánfutón kívül tulajdonképpen nincs komolyabb akadálya, hogy a későbbiekben több is készüljön belőle.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon