Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mit szólnál hozzá, ha a barátaiddal nem csak chaten vagy a posztok alatti hozzászólásokban tudnál kommunikálni a Facebookon, hanem találkozhatnál velük szemtől szemben is, ahogy a valóságban? Valami ilyesmi jár mostanában Mark Zuckerberg fejében is, aki váratlanul úgy döntött, hogy kétmilliárd dollárért felvásárolja az Oculus VR-t, a fantasztikus Oculus Rift virtuális szemüveg gyártóját.

Hogy mennyire fantasztikus, arról korábban már írtunk egy kimerítő cikket, és az még csak az első prototípus volt. A virtuális szemüvegnek azóta már megjelent a második fejlesztői verziója is, ami az első Rift szinte összes hibáját kiküszöbölte, és a boltokba kerülő végleges változat állítólag még ennél is sokkal jobb lesz.

A Facebook-felvásárlás persze azonnal heves rémületet váltott ki a Rift rajongóinak körében, akik azonnal virtuális Farmville-t és Call of Dutyzás közben felugráló értesítéseket vizionáltak, de a közösségi oldal a hivatalos közleményben igyekezett lecsillapítani a kedélyeket: csupán annyi fog változni, hogy a Rift határait jelentősen kiszélesítik, így már nem csak pusztán egy játékkiegészítőről beszélünk, hanem egy olyan virtuális szemüvegről, amellyel akár a világ másik végén élő diákokkal is együtt tanulhatunk, vagy személyesen konzultálhatunk az orvosunkkal anélkül, hogy ki kéne tennünk a lábunkat a bejárati ajtón.

Ez azért nem hangzik rosszul, az meg főleg nem, hogy az Oculus szerint a felvásárlással megnyíló pénzcsapok lehetővé teszik, hogy még jobb terméket készítsenek, ami talán csak a Sonynak lehet rossz hír.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.