A fejlődéshez tőkeerős háttér kell, az pedig nem megy úgy, ha a konkurenciával kell hadakozni – röviden ezzel indokolta az XMS és az iStyle összeolvadását Horváth András (alias Handrás) és Tamás Gábor a pénteki nagy bejelentésen.

Kettő plusz négy bolt az ugye hat bolt, amivel az iStyle Magyarország legnagyobb Apple Premium Reseller (APR) hálózatává válik, megelőzve a Starkinget. A fúziót a gazdasági helyzet indokolja, hiszen az APR boltok üzemeltetésével járó nem kevés költség mellett eddig kevés pénz maradt a fejlődésre, Handrás szerint például az XMS-nél eddig legfeljebb néhány hónapra tudtak előre tervezni, annak ellenére, hogy a bolthálózat 2010 és 2011 között 60%-os fejlődést produkált.

A regionálisan kilenc országban 28 bolttal jelen lévő iStyle ennél nyilván kicsit jobb helyzetben van, de a szűkös magyar piacon azért nekik sincs kolbászból a kerítés, a debreceni boltjukat például alig néhány hete kellett bezárniuk.

Az egyesülés azonnal éreztetni fogja a hatását a boltok termékkínálatának bővülésében, hiszen a két hálózat eddig eltérő termékkészlete mostantól az összes üzletben megjelenik. Ehhez kapcsolódó fontos újítás a megújult webshop, amelyben már valós időben nyomon követhető, hogy egy bizonyos termék éppen mely boltokban érhető el.

A fúzióval lehetőség nyílik az Andrássy úti szerviz fejlesztésére is, amelyben az elmúlt időben olyan új kényelmi szolgáltatások jelentek meg, mint a világgarancia vagy a raktáron lévő tartozékok, amelynek köszönhetően bizonyos sérülések esetén már a néhány napos várakozási időt sem kell kivárni. Hosszú távon pedig természetesen akár az is elképzelhető, hogy a meglévő üzletek (Duna Plaza, Westend, Aréna Plaza, Fashion Street, Mammut, Andrássy út) mellett további új iStyle boltok nyílnak Budapesten.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon