Bár tudásban inkább egy képkerethez hasonlít és nem is igazán látványos, az első kipróbálható prototípus egy új trend kezdetét jelenti.

A prototípus egyelőre nem olyan látványos, mint a korábbi képeken látott hajlítható kijelzős készülékek, mindössze annyit tud, hogy a kijelző egyik széle rálóg a telefon oldalára, amelyen a legfontosabb gombok (pl. hívásgomb, contacts) mellett rövidebb üzenetek is megjelennek. Így anélkül láthatod a beérkezett üzeneteidet vagy olvashatsz például tőzsdei híreket, hogy a telefont ki kéne venned a tokjából. Bár eddig kevés igazán használható ötletet hallottunk, mire is lehet majd használni a hajlékony kijelzőket, bízunk benne, hogy a Samsung által bemutatott funkciók nem merítik ki a technológia összes lehetőségét.

A Samsung elég szűkmarkúan adagolja az információkat az új technológiáról, de annyi azért kiderült, hogy a prototípus OLED kijelzője ötcolos, 16:9-es képarányú és nagyjából 720p-s felbontásra képes. A prototípus a The Verge beszámolója szerint egyébként nem is igazán okostelefon, hiszen számos fontos funkciót nélkülöz, például nincs benne operációs rendszer, kamera és rádió sem. A jelenlegi formájában tehát inkább egy digitális képkerethez hasonlít.

Ahogy korábban már írtunk róla, 2013 a hajlítható kijelző éve lehet az okostelefonok piacán, a Samsung után hamarosan az LG, a Philips, a Sharp, a Sony és a Nokia is előállhat saját prototípusával.

(Forrás: The Verge)

Tovább:
Zúzás és mese – Január legjobban várt játékai
Ultra HD-tévé, 3D-nyomtatás, zsugorodó tabletek – Techjóslatok 2013-ra
A Tech rovat legfrissebb hírei

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés