Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

  • A Lumia 735 az utolsó Microsoft-mobil, amely Nokia néven érkezik.

  • Öt megapixeles, nagylátószögű másodlagos kamerájával minden eddiginél jobb szelfiket készíthetünk.

  • A középkategóriában jelenleg kevés ennél jobb vétel van.

  • De mit keres rajta egy kaméleon?

Természetesen az Internet Explorer ajánlott beállításait, mi mást?

Hogy mi ez az egész? A Lumia 735-ös kétségbeesett küzdelme azért, hogy magára vonja a figyelmet a csincsillák, kaméleonok és papagájok között, amely az egészen hiánypótló, az egzotikus állatokat a kávézással kombináló ZooCaféban nem volt éppen egyszerű feladat, de végül ezzel a trükkös módszerrel sikerült magának lopnia némi „műsoridőt”.

Noha a szeptemberben bemutatott 735-ös és 830-as készülékek hátlapján még ott díszeleg a Nokia név, a szűk körű sajtórendezvényen egész pontosan nullaszor hangzott el a finn gyártó neve, ami érthető, hiszen a Microsoft is inkább szeretné már a saját brandjét építgetni a finnekkel kötött licencszerződés alapján (ideiglenesen, az okostelefonok piacán) megszűnő Nokia helyett.

Mutatóba néhány Lumia 830-as is előkerült

És hogy mit gondolok a Lumia 735-ről a bemutató után? Kezdetben kicsit féltem, hiszen a Microsoft annyira a szelfikre hegyezte ki a telefon reklámját, mintha a Lumia 735 igazából csak egy telefon méretű másodlagos kamera lenne, de gyorsan kiderült, hogy a szelfikirályból igenis lehet valódi király. Nagyjából tehát ugyanazt gondolom, amit a Player hasábjain már korábban megfogalmaztunk: a Microsoft telefonja nagyon magasra tette a lécet a középkategóriában.

A négymagos, 1,2 GHz-es procival, 4,7 colos, 1280x720 pixeles kijelzővel és LTE-támogatással felvértezett teló (kártyafüggetlenül) 65 ezer forintos indulóárával ár-érték arányban simán tartja a lépést a konkurenciával, miközben a vezeték nélküli töltés lehetősége, és a kiváló szelfiket garantáló, öt megapixeles, nagylátószögű másodlagos kamera erősen a Lumia felé billenti a mérleg nyelvét.

Ahogy a legtöbb felhasználónak, nekem is rossz szokásom, hogy a telefon kameráját hajlamos vagyok pusztán a felbontás alapján megítélni, de a hangsúly itt határozottan a nagylátószögűn van, hiszen ezzel a megoldással a Microsoft egyszer s mindenkorra leszámolt az Instagram félfejű felhasználóival. A reklám mondjuk egy kicsit morbid, de attól még nagyon igaz.

Bár egy Lumia esetében a fotók minőségén aggódni legfeljebb annyira indokolt, mint egy Ferrarinál azon izgulni, hogy vajon lesz-e igazi sebességélmény, a legjobb eredmény érdekében a Lumia 735-höz egy egyedi, Lumia Selfie névre keresztelt alkalmazást is kapunk, amellyel tökéletesre csiszolhatjuk a fotóinkat. Az egyébként hasonló kvalitásokkal bíró Sony Xperia SP-hez képest a különbség ég és föld.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.