Az Nvidia a Las Vegasban megrendezett CES 2013 szakkiállítást használta fel arra, hogy bejelentse újgenerációs mobiltelefon chipsetét, a Tegra 4-et.

A Tegra 3-hoz képest fontos előrelépés, hogy az újdonság immár nem 40, hanem 28 nanométeres gyártási technológiával készül, ennek , illetve a második generációs low-power magnak köszönhetően a fogyasztást mintegy 45 százalékkal sikerült csökkenteni.

Az Nvidia Tegra 4-be négy darab ARM Cortex–A15 processzormag került, melyek maximális frekvenciája 1,9 GHz lehet. A 80 négyzetmilliméteres felületű chipset a gyártó közlése szerint az elődjénél körülbelül 2,6-szor nagyobb CPU-sebességet biztosít, a 72 darab grafikusgyorsító magnak köszönhetően pedig a GPU-sebesség meghatszorozódott.

A kétcsatornás LP–DD3 memóriavezérlővel ellátott Tegra 4 a CPA (Computational Photography Architecture) megoldás révén fejlett valósidejű HDR fotó/videó funkciókat biztosít, ezenkívül minden korábbinál fürgébb kameraműködést tesz lehetővé. A 4K felbontású videólejátszásra is képes új chipset az első olyan Tegra processzor, mely támogatja az LTE hálózatokat.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a Nvidia Tegra 4, illetve az erre az új chipsetre épülő első új okostelefonok mikor jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.

Tovább:
A Tech rovat legfrissebb híreihez 
Január legjobban várt játékai
JustMount fali iPhone-tartó

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Életmód

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon