Ajándékba kapott gólokkal verte Szenegál a lengyeleket
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az oroszországi vb első fordulójának utolsó meccsén Szenegál legyőzte Lengyelországot.

Előzetesen eléggé kiegyenlített párharcnak tűnt a lengyel–szenegáli, minimálisan Lengyelország volt talán a favorit. Az első félidőben azonban teljesen kilátástalan, unalmas futballt játszott Lengyelország. A labda többet volt az európaiaknál, de Lewandowskit nem tudták helyzetbe hozni, egyetlen lehetőségük sem volt az első 45 percben.

Szenegál veszélyesebb volt, kontrákkal próbálkoztak az afrikaiak, a gyors szenegáli játékosokkal többször is meggyűlt a lengyel védők dolga. A félidőben Szenegál vezetett, egy kontra végén Cionek ért bele szerencsétlenül a szenegáli lövésbe, öngóllal került előnybe Szenegál, 0–1:

 

A második félidőt aktívabban kezdte Lengyelország, Lewandowski volt veszélyes szabadrúgásból az első 10 percben. Gólt azonban ismét Szenegál lőtt, miután a lengyelek hátul hibáztak. Krychowiak akarta hátraadni, de borzasztó megoldást választott, az érkező Niang meg köszönte szépen, 0–2:

 

Lengyelország próbálkozott, a végét izgalmassá tette, a második szenegáli gólnál hibázó Krychowiak szépített, 1–2:

Két meglepetéssel indult tehát a H-csoport, Kolumbia után a lengyelek is kikaptak, a következő körben egymás ellen játszik majd a két válogatott, amelyik nem nyer, annak valószínűleg már a csoportkörben véget ér a vb.

H-csoport, 1. forduló

Lengyelország–Szenegál 1–2 (0–1)

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.