Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Izland (jobban) akarta a győzelmet, de a horvátok rutinból, alibizve lehozták a meccset.

Ahogy az várható volt Horvátország a biztos továbbjutás tudatában amolyan B-csapattal állt ki Izland ellen – az előző két meccshez képest kilenc helyen is változtatott Zlatko Dalic szövetségi kapitány:

Copa Mundial FIFA 🏆 on Twitter

¡Vamos a Rostov del Don! #ISL - #CRO #ISLCRO #Rusia2018

És ez a felfogás a horvátok játékában is meglátszott, nem erőltették meg magukat, néha olyan érzése volt az embernek, hogy szándékosan próbálják az ellenfél térfeléről haza passzolni a labdát saját kapusukhoz.

Érthetően Izland akarta jobban ezt a meccset, a győzelmet, így komolyabb helyzeteik is nekik jutottak, főleg az első félidőben – az utolsó tíz percben háromszor is megszerezhették volna a vezetést.

A második félidőben sem változott nagyot a meccs képe, legalább már Horvátország is fel tudott mutatni egy-két veszélyesebb támadást, lövést, az egyikből például gól is lett Badeljnek köszönhetően, aki 10 méterről bevágta (1–0):

Iceland 0-1 Croatia - Badelj 53' [2018 World Cup] from r/soccer

Az izlandiak aztán rá is kapcsoltak, egyenlíthettek volna, többször is, de az istenért sem akart összejönni a gól. A 75. percben aztán Lovren segített be nekik, ugyanis kezezett saját tizenhatosán belül, így jött a büntető, amit Sigurdsson be is vágott (1–1):

Iceland 1-[1] Croatia - Sigurðsson 76' (PK) [2018 World Cup] from r/soccer

A vége 2–1 lett a horvátoknak, Perisic egy kiugratásból szerezte vissza a vezetést:

Iceland 1-[2] Croatia - Perišić 90'[2018 World Cup] from r/soccer

Ez pedig azt jelenti, hogy így az északiak csoportutolsóként kiestek a vébéről. És az igazság az, hogy akármennyire is Izland a mezőny egyik – ha nem a –legszimpatikusabb csapata, mindössze ennyit tud, ez a realitás.

A csoport másik meccsén Argentína megverte Nigériát, így Horvátország mellet Messiék jutottak tovább a csoportból (nem annyira megérdemelten).

D-csoport, 3. forduló

Izland–Horvátország 1–2 (0–0)

(Fotó: Twitter)

 

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.