Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Oltári pofonba szaladt bele a címvédő Németország, még a csoportjából sem jutott tovább. Joachim Löw szövetségi kapitány pedig értékelte a történteket.

A németek utolsó meccsén jött a bombameglepetés, kikaptak Dél-Koreától, vagyis csoportutolsóként végeztek, ami a vébé végét jelentette a címvédő számára. Löw a meccs után olyanokról beszélt, hogy a csapat begörcsölt, hiányzott a dinamika játékukból és természetesen őrülten csalódottak:

A címvédő németek az első körben meglepetésre kikaptak Mexikótól, majd a másodikban a 96. percben egy Kroos-góllal legyőzték a svédeket. Dél-Korea Mexikótól és Svédországtól is egy góllal kapott ki.

„Azt hiszem, az egész német futball, mi mindannyian veszítettünk. A csapat 2006 óta mindig a legjobb négy között vagy a döntőben volt. Ez most nem sikerült, ezért bocsánatot kell kérnünk.”

Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha nem a csapat hibája, akkor kié? Az övé?! És ha az övé, akkor mi lesz vele?

„Túl korai még arról beszélni, hogy én maradok-e a szövetségi kapitány. Elképesztő csalódottságot érzek. Síri csend van, a játékosok is szótlanok. El sem tudtam volna ezt képzelni. Optimista voltam, most egy kis időre van szükségem. Holnap beszélünk még erről.”

Az 58 éves szakember egyébként éppen a vébé előtt hosszabbította meg szerződését, ami 2022-ig szól. Jó kérdés, hogy mi lesz vele. Szerinted?

Mi lesz Joachim Löwvel?

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.