Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hiába kontrollálta a meccset Marokkó, Irán örülhetett a B-csoport első mérkőzésén.

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy olyan nagyon sokat vártunk Marokkó és Irán meccsétől a B-csoportban, de az első félidőben kellemesen csalódtunk. Mindkét csapat próbált támadni, voltak is helyzetek mindkét oldalon. Na meg az elején egy emberes luft, Zijesnek nem sikerült eltalálni a labdát:

Marokkó legnagyobb helyzete a 19. percben volt, három másodperc alatt három ziccert hagytak ki, ami a félidő hajrájában majdnem megbosszulta magát, Munirnak kellett kétszer is nagyot védenie:

  • Számokban az első 45 perc:

Squawka Football on Twitter

MAR 0-0 #IRN HT: Shots: 9-9 Pass accuracy: 84%-56% Chances created: 5-2 Possession: 69%-31% @smarkets are showing a draw rise to 41.32% - https://t.co/K5N9KyN1Rm


A második félidő aztán már nem indult annyira lendületesen, egyik csapat sem ugrott a másiknak, és egyre több volt a szabálytalanság is. Marokkónak volt a félidő egyetlen igazi helyzete, de Belhanda lövését fogta az iráni kapus.

Egészen sokáig úgy tűnt, hogy órákig játszhatna a két csapat, akkor sem lenne gól, a 95. percben azonban Buhadduz menteni akart, pechjére a saját kapujába fejelt:

Amivel meglepetésre Irán megnyerte a meccset, és ez azt jelenti, hogy vélhetően a csoport harmadik helyén végez. Mert azt továbbra sem gondoljuk, hogy Spanyolország és Portugália továbbjutása veszélyben lenne.

B-csoport, 1. forduló

Marokkó–Irán 0–1

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.