Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megvan az Európa-bajnok első győzelme a vb-n.

A Messinek üzenő (?) kecskeszakállas Cristiano Ronaldo ott folytatta, ahol a spanyolok ellen abbahagyta. Már a 4. percben kibújt a védők szorításából, a fejesével vezetett Portugália, 1–0:

[/keretes_doboz_szeles]

Ronaldónak ez volt 85. válogatott gólja, amivel megelőzte Puskás Ferencet, és már ő a legtöbb válogatott góllal rendelkező európai futballista. 

Marokkó már Irán ellen is szimpatikus volt nekünk (öngóllal kapott ki az utolsó pillanatokban), és az afrikai csapat az első félidőben Portugáliának is abszolút egyenrangú ellenfele volt. A portugálok Ronaldo gólján kívül sokat nem mutattak, Guedesnek volt még egy helyzete. Marokkó közben folyamatosan próbálkozott, de igazán nagy ziccere nem volt az első félidőben.

A második elején igen, de Rui Patrício óriásit védett Belhanda fejesénél. A meccs képe nem változott ezután sem, Marokkó főleg a széleken próbált helyzetbe kerülni, míg az Európa-bajnok bekkelt. Sikeresen. Nem változott már az eredmény.

Portugália a mai győzelemmel két forduló után négypontos. Marokkó pedig megmarad a szimpatikus középcsapatnak, amely simán kiesik. Este jön az Irán–Spanyolország, amelyen, ha Irán nyer, a vb legnagyobb meglepetése lesz.

B-csoport, 2. forduló

Portugália–Marokkó 1–0 (1–0)

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.