Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Fájdalmasan őszinte a Bayern München csatára.

A lengyel válogatott nagyon simán kikapott Kolumbiától, és már két kör után eldőlt, hogy nem jut tovább. Lesz egy búcsúmeccs, aztán hazarepülnek – kiemeltként. Mi már bosszankodtunk tegnap amiatt, hogy első kalaposak voltak, most Robert Lewandowski bosszankodik azon, hogy mennyire gyengék.

Arról is panaszkodott, hogy egyedül volt elöl, küzdöttek, hajtottak, ő is megtett mindent, ami lehetséges, de a harc nem elég ahhoz, hogy meccseket nyerjenek a világbajnokságon.

A kolumbiaiakat amúgy legalább a negyeddöntőbe várja. Aztán elmagyarázta azt is Lewandowski, hogy a Messi-szindróma volt nála is a gond.

„Én képtelen vagyok a semmiből gólokat teremteni. Ketten, hárman lógtak rajtam. Nem vagyok képes elküldeni öt embert, majd a kapust, és gólt szerezni. Teljesen tehetetlenek voltunk Kolumbia ellen. És iszonyatosan bosszant minket az, hogy elrontottuk az első mérkőzést.”

Lengyelország az utolsó fordulóban a becsületéért játszik a négypontos Japánnal. Az ázsiaiak ugyanis már egy pontszerzéssel is biztos továbbjutókA csoportkörben azonos pontszám esetén elsőként a gólkülönbség rangsorol, ezután a több szerzett gól, majd az egymás elleni eredmény(ek).

(Fotó: Fred Lee/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.