Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Spanyolország egy igen jó meccsen ikszelt az Európa-bajnok ellen, hátrányból fordítva. Irán ellen csak a győzelem volt elfogadható, de a bunkerfoci ellen nehéz.

A portugálok elleni 3–3 után nem lehetett elégedett az eredménnyel Hierro, mivel jobbak voltak és az utolsó pillanatban is vezettek. A változtatásnak két ember esett áldozatul, Koke és Nacho. Utóbbi élete gólja ellenére kikerült, hátul azért van nála jobb. Például Carvajal.

Selección Española de Fútbol on Twitter

🚨 OFICIAL | ¡¡ONCE DE ESPAÑA!! ¡Estos son los elegidos para buscar los tres puntos DE-CI-SI-VOS ante Irán! ¡VAMOS! ¡A POR LA VICTORIA!💪🏻🇪🇸 #HagamosQueOcurra #Rusia2018 https://t.co/l5wNRpnMIi

Az első félidő arról szólt, hogy Irán 10 emberrel védekezett, sőt inkább tizeneggyel, mindezt egy 10-15 méteres sávban, tehát teljesen leszűkítve a területet, elszívva a levegőt Costa és a kreatív középpályások elől. Mourinho állva tapsolt, olyan szépen betolta a buszt Irán.

Persze a spanyolokat nem olyan fából faragták, hogy ne próbálják trükkökkel feltörni a betonfalat, végül egy közvetett öngól kellett a vezető gólhoz – vezessük be ezt a kifejezést. Diego Costa úgy rúgott gólt, hogy az iráni hátvéd ki akarta vágni a labdát, de térden lőtte a spanyol centert.

Costa ezzel már három gólos lett,  három lövésből. Irán viszont sokat nem változtatott a stílusán, de az a pici elég volt egy lesgólhoz meg egy nagy helyzethez. Persze ehhez kellett az indiszponált, vagy inkább elaltatott spanyol védelem is. Szörnyű lehet Irán ellen játszani.

Gólarányt nem javított, de a három pontot bezsákolta a spanyol armada. Marokkó ellen annyiba lesz könnyebb, hogy az észak-afrikaiak őszintén fociznak, mennek előre. A portugál–iráni meccsen meg mindkét csapat a saját kapuja előtt várja majd a másikat, pikáns lesz.

B-csoport, 2. forduló

Spanyolország–Irán 1–0 (0–0)

(Fotó: Francois Nel/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.