A Lusio bolgár tervezőiroda munkatársai úgy vélték, ideje elfelejteni a régi hegyvidéki menedékházakat, amelyeket ökológiailag és technológiailag is sokkal megfelelőbb, korszerű és fenntartható intelligens épületekkel lehetne pótolni.

Az intelligens hegyi menedékhelyek négy alumínium modulból épülnének fel, amelyeket helikopterekkel lehet majd a célhelyekre szállítani. Érdemes kiemelni, hogy ezek a kis szállók remekül beolvadnak a tájba, Relax üzemmódban alig észlelhetők, és korántsem törik meg a táj harmóniáját. Amint azonban rosszabbra fordul az időjárás, a Find me (Találj meg) üzemmód bekapcsol, hogy villogó lámpák és riasztó hangok jelezzenek az arra haladó turistáknak, kalandoroknak.

Van egy harmadik, Rescue Me (Ments meg) üzemmód is, amelyet akkor aktiválnak, amikor valaki sérülést szenvedett. Az üzemmód bekapcsolásával a sérült személyt videóhíváson keresztül kapcsolják össze szinte azonnal a mentőcsapatokkal, közben pedig a nap- és szélenergiával működő padlófűtés-rendszert is aktiválják. Emellett a belső térben lógó függőágyak is helyet kapnak majd, amelyek ideális helyet biztosítanak a kikapcsolódáshoz vagy a pihenéshez.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kerekesszékesek szállítására alkalmas riksák beszerzését is támogatják Bécsben