Egy komoly hiányosságot pótoltak a japánok a Mirainál.

A Toyota Mirai hidrogénautó, tehát hidrogénből állítja elő az elektromotorja meghajtásához szükséges áramot, káros anyagot nem, csak vízpárát bocsát ki. A Toyota mérnökei most egy olyan egyedi, limitált szériás változatot fejlesztettek az autóból, amelyben a sofőr egyetlen gombnyomással eldöntheti, hogy az emisszióként távozó víz buborékos, vagy mentes legyen, ami számos esetben rendkívül hasznosnak bizonyulhat.

„Mérnökeink korábban a Mirai tiszta üzemének demonstrálása céljából több alkalommal maguk is fogyasztottak az autó által kibocsátott vízből egy-egy prezentáció során. Egyik főmérnökünk ugyanakkor kizárólag a szénsavas ásványvizet kedveli, és felvetődött, hogy ezzel nincs egyedül. A gondolatot szerencsére tett követte, és megszületett a szénsavas vagy mentes vizet kipufogó Toyota Mirai” – magyarázta a fejlesztés okát Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

Az érintett piacokon április elsején kezdődik a Toyota Mirai limitált szériás, egyedi módon szénvasas és mentes víz kibocsátására egyaránt alkalmas változatának forgalmazása.

Alig várjuk, hogy eszükbe jusson, akár bort is lehetne adagolni hozzá.

És ezt olvastad már?
Az éghajlati összeomlás megelőzésének tényleges ára