Még nehezen hiszed el, de erre a BMW-re vágyik majd a fél világ

Nem csak városi kisautóból és hibrid sportkocsiból áll majd a BMW i modellkínálata, hiszen jön a Tesla ellenfelének szánt i5, amiről már azt is tudjuk, hogy néz majd ki.

Sokat halhattad már a BMW i márkájának terveit, de ebből egyelőre csak a városi kisautó i3 és a hibrid sportkocsi i8 valósult meg sorozatgyártásban. A németek azonban már javában tervezik a következő modellt, amely a hírek szerint BMW i5 néven kerül piacra. Most pedig az is kiderült, hogyan néz majd ki, és bár a képek alapján nehezen hihető, de erre a BMW-re vágyik majd a fél világ. (A másik fele, már biztosan kitaláltad, továbbra is valamelyik M-es BMW-re.)

Az i5 ugyanis egy középkategóriás limuzin lesz, várhatóan tisztán elektromos hajtással, kiváló menettulajdonságokkal, nagy csomagtérrel és 500 kilométer körüli hatótávolsággal. A Tesla ellenfelének szánt újdonság formája pedig a BMW Gran Turismo típusait idézi, de az i3 és az i8 stíluselemeit is megtalálod rajta. A képek szerint egymással szemközt nyíló ajtókon lehet majd beszállni. A magas tetős, terepjárós stílus a crossoverek vásárlóinak körében is népszerűvé teheti.

Még nem valami látványosak ezek a képek (mint a korábbi alkotások voltak), hiszen nem is nekünk készültek. A BMW a szabadalmi hivatalok számára készítette el a háromdimenziós vázlatokat azért, hogy levédesse a formát, és más gyártónak eszébe se jusson hasonlót alkotni. Mindenesetre már nem kell sokat várnunk a végeredményre, hamarosan bemutatkozhat egy előzetes tanulmányautó, néhány éven belül pedig gyártásba is kerülhet az új BMW i5.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon