Meghajtottuk a négykerekű amerikai álmot, és nem akarunk felébredni

Ilyen két tonna színtiszta Amerika, és ilyen 419 lóerő csillagos sávos lobogó, cowboy kalap és 66-os út.

November közepén a Mustang meghívott bennünket egy élményvezetésre, és mivel eléggé rajongunk ezért a masszívan amerikai gépezetért, és remek látványnak tartjuk, ahogy több ilyen szörnyeteg együtt falja a kilométereket, sokat nem kellett gondolkodnunk.

Magáról a Mustangról már alaposabban írtunk korábban, ennek oka pedig az, hogy az amerikai brand egy olyan jó ár-értékarányú autóval lépett piacra, ami konkrétan a Mustang reneszánszát indíthatja el.

Az amerikai autógyártás fénykora olyasvalami, aminek említésére minden magára valamit is adó benzinmániás könnyes szemmel gondol, a hatvanas években ugyanis a tengerentúlon a gyártók egymással versenyezve ontották az ikonikusabbnál ikonikusabb járműveket. Ezek egyike volt az 1964-es Ford Mustang, ami akkora műalkotás volt, hogy a DNS-e majd hatvan évvel később is érvényes, és ott van ezekben a gépekben is.

Szóval itt ez az új Mustang, ami maga az amerikai álom újratöltve, az amerikai autógyártás és a Motor City visszavágása, egy olyan korszak megidézése, amikor nem a takarékosság, az ergonomikusság, az olajválság, a gazdaságosság, egyszóval csupa gyászos dolog határozta meg az autógyártást.

Ez itt két tonna színtiszta Amerika. Ez itt 419 lóerő csillagos sávos lobogó, cowboy kalap és 66-os út.

Na szóval, nemrég Somogyország lankás vidékén hajtottuk meg ezt a dögöt, és minden pillanatát imádtuk – szerintünk a képeken látszik is.

(Fotó: Donkó Péter)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon