Rajongó dizájnerek tervezték ezt a versenyautót a Porschének

Alan Derosier dizájner és négy társa csaknem két éven keresztül dolgoztak szabadidejükben egy olyan Porsche-versenyautó prototípusán, amire senki sem kérte fel őket, ugyanis egy kínai autómárka foglalkoztatja őket. De végül a Porschének is megtetszett az ötlet.

Nappal az egyik legnagyobb kínai autógyártó, a Chery új típusait tervezi, de a munkaidő után ennél sokkal izgalmasabb terven dolgozott Alan Derosier és négy társa. Mindannyian rajongói a Porschének, és úgy döntöttek, elkészítik a hatvanas évek végi 908 LH versenyautó modern megfelelőjét. Annak a versenyautónak, ami 1969-ben nyert Spában, Monzában, Brands Hatch-ben, a Nürburgringen, a Targa Florión, és éppen lemaradt a Le Mans-i futam első helyéről.

Nem egyszerű dizájntervről van szó, hiszen Alan és társai mindent pontosan lemodelleztek úgy, mintha egy valódi versenyautót építenének fel. Az üléspozíciótól kezdve a hajtáslánc elhelyezésén át az aerodinamikáig minden részletet alaposan kiszámoltak, az eredmény pedig egy fantasztikus prototípus lett. Nem csoda, hiszen összesen ötezer órát dolgozta rajta öten, két éven át.

Senki nem kérte fel rá őket, és egy kicsit aggódtak is, hogy mit szól majd a Porsche az engedély nélkül született prototípushoz.

Még egy rövidfilmet is forgattak az öt rajongó dizájnerről. A 908/04 névre keresztelt prototípus méretarányos modellje is elkészült, és reméljük, a Porsche következő Le Mans-i gépe is nagyon hasonló lesz hozzá.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon