Szó szerint is örökzöld ez a BMW Z3

Evergreen a neve annak a színnek, amire ezt a BMW Z3-at fényezték, és nagyon kell tetszenie ennek az árnyalatnak, ha ez a roadster az álmod, mert a nappabőr utastér is ebben a színben pompázik. 19 éves, de olyan, mintha új lenne, az E36-os M3-ból származó 321 lóerős motorjával igazi álom ez a youngtimer.

James Bond tette ismertté az 1995-ben bemutatott BMW Z3-at, hiszen a roadster szerepelt a Goldeneye-ban, és bár kezdetben 114 lóerős 1,8-assal is kínálták, mint minden BMW, ez is a hathengeressel az igazi.

1997-ben jött ki az M Roadster, aminek a motorja egyenesen az E36-os M3-ból érkezett. A 3,2 literes, soros hathengeres 321 lóerős volt, és remekül vitte a kicsi és könnyű roadstert. 2002-ig összesen 15 ezer példány készült belőle, ami az összes legyártott Z3-nak alig 5 százaléka, ezért ma ritka és keresett gyűjtői darab.

Főleg akkor, ha olyan megkímélt, mint a képeken látható példány. Evergreen színre fényezték, és a nappabőr kárpittal borított belső tér is ebben a színben pompázik, szóval ha nem jön be ez az árnyalat, akkor nincs értelme álmodozni róla.

Pedig érdemes, mert megdöbbentően keveset futott, 1998-ban helyezték forgalomba, és még ma is alig több mint 35 ezer kilométer van benne, ráadásul ennek nagy része az első tíz évében került bele. 37 ezer fontért kínálják, ami 12,5 millió forintnak felel meg. Nem is rossz egy M3-motoros klasszikusért, ugye?

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon