Visszatérhet az Alfa Romeo

Még egy gyári olasz csapat lehet a rajtrácson.

A Fiat főnöke, Sergio Marchionne újra felélesztette a híreszteléseket, hogy az Alfa Romeo visszatérhet a Forma-1-be, most viszont nem csupán motorbeszállítóként, hanem saját gyári csapatot indítva. Marchionne egy éve kezdett el beszélni a dologról, akkor azonban biztosan állította az Alfa Romeo visszatérését.

A Gazetta dello Sportnak adott interjújában Marchionne megint kifejtette, hogy a volt világbajnok csapat számára teljesen reális opció lenne a visszatérés.

„Az Alfa Romeo képes arra, hogy saját magának megépítse az autóját, és arra is, hogy ehhez egy jó motort készítsen. Azon kívül, hogy hosszú távú futamokon képviseltetik magukat úgy gondolom, hogy ha nagyobb dolgokat szeretnének elérni az autósportban, akkor vissza kéne térniük a Forma-1-be. Hogy hogyan? Lehetőleg működjön együtt a Ferrarival.”

Az Alfa Romeo már két alkalommal is jelen volt a Forma-1-ben, még anno a sportág indulásakor 1950-ben, majd pedig visszatértek a késő hetvenes években és a korai nyolcvanasokban. 1950-ben és 1950-ben ők nyerték a világbajnokságot Nino Farinával és Juan Manuel Fangioval, majd pedig visszavonultak a sportágtól, és csak motorgyártóként funkcionáltak, majd 1979-ben megint visszatértek gyári csapatként és 1985-ig maradtak.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon