1. Pabst Blue Ribbon 1844

Az Egyesült Államokban a Pabst az egyik legolcsóbb sör, de Kínában valami furcsa oknál fogva ez az egyik legdrágább a műfajában, átszámítva 44 dollárnyi, azaz 10.120 forintnyi kínai népi pénzbe kerül. A Pabst Blue Ribbon 1844-et whiskey-s hordókban érlelik, majd dizájnpalackban hozzák forgalomba, a cél itt is az, hogy prémium borokkal versenyeztessék. Csak Kínában hozzák forgalomba.

2. Tutankhamun Ale

Dr. Barry Kemp 1990-ben tárta fel Nefertiti királyi serfőzdéjét, amely egy tíz helyiségből álló „sörgyár” volt. Egy másik tudós, bizonyos Dr. Delwen Samual mikroszkóppal elemezte a 3250 éves edényekben lévő sörmaradványokat, majd összeállította a receptet is. A recept alapján egy skót gyár lefőzte a terméket majd paicra is dobták Tutankhamun Ale néven, palackonként 17.250 forintért. Nem ez lett az évszázad biznisze, ugyanis még a 90-es években kénytelenek voltak bezárni, talán lecsapott rájuk Tutankhamon átka!

3. Brewdog’s Sink the Bismarck

A világ legerősebb söre hosszú ideig a német Schorschbräu főzdéhez fűződött, amíg meg nem jelent a Brewdog cég Süllyeszd el a Bismarkot! fantázia nevű, 41 %-os alkoholtartalmú pitbullja. (A birodalom aztán visszavágott, lásd később) Egy négyszer lefőzött sörről van szó, amelyet a hagyományosnál négyszer nagyobb mennyiségű komlóval készítettek. Az egyetlen gond, hogy egy 0.375-ös palack 18.450 forintba kerül. Nem mellékesen megjegyezzük, hogy a Csak a jó söröknél két napja lehet kapni egy Brewdog terméket, a „Taktikai nukleáris pingvin” nevű sört, vagyis nem kell a neten rendelni, elég besétálni a budapesti üzletbe! (Pénzt azért vigyünk, egészen pontosan 18.000 forintot.)

Ez volt a fapados kategória, jönnek a húzós árú sörök! Kattints a tovább gombra!