A divatvilág legjobb csajai 1.

A nagybetűs divat, és a kifutók világa a látszat ellenére meglehetősen kegyetlen, a benne szereplő karakterek között pedig – kimondva, kimondatlanul – van egy sorrend. A ranglétra tetején, közvetlenül a sztárfotósok mögött a női modellek állnak, akik keményen dolgoznak azért, hogy egy-egy trenddel ne menjek ki ők is a divatból. Cindy Crawfordhoz hasonló állócsillagok ma már ritkán születnek ebben az iparban, ahol a sikert leginkább két skálán lehet mérni: foglalkoztatottság és kereset. A Player most bemutatja a jelen nagyjait, akikben minden adottság megvan ahhoz, hogy az állad a földre essen tőlük!

 1. 10/10


  Lara Stone

  Szinte soha nem történik meg, hogy egy modell már-már kulturális kinccsé váljon - kivételt képez ez alól Miss Stone, aki nem csak sikeresen adja el arcával a különböző kampányok termékeit, de egyik címlapról a másikra kerül, sőt, designereket inspirál teljes kollekciók megalkotására. Lendületes személyisége miatt minden feladatot dinamikusan és élénken visz véghez. A fiatal hölgy jelenleg a legfoglalkoztatottabb női modellek között is az első. Nem szabad elmenni ugyanakkor amellett, hogy Lara Stone-nak diastemája van - nem, ez nem valami betegség, a fogak közötti hézagot jelenti. Metszőfogai között akkora a rés, hogy oda egy pontonhidat is fel lehetne húzni, összességében mégis elképesztően jól néz ki. A holland modell testének arányai és a mai modellek között szokatlanul kerekded formái miatt lett sikeres. Na meg persze azért, mert van benne egy jó nagy adag Brigitte Bardot, aki maga volt a megtestesült szexualitás. Kis szépséghibája csak még különlegesebbé teszi őt, számunkra Lara egy rendkívül érdekes és gyönyörű jelenség.

 2. 9/10

  Natasha Poly

  Natashának eredetileg olyan hosszú orosz neve van, hogy komoly fejtörést okozott, hogyan rövidítse le. Pályafutása szinte regénybe illő. Oroszország egy eldugott kisvárosában, Permben született, 1985-ben. A modellkedést 2000-ben kezdte Moszkvában, a szakmai áttörés pedig 2004-ben jött el számára, amikor a francia Vogue címlapján szerepelt. Egy regény úgy teljes, ha van benne herceg, ezt Natasha is így gondolja - megtalálta párját Peter Bakker holland nemesi származású üzletember személyében. Karrierje töretlen, ami nem csoda, továbbra is élvezi a mindeható Vogue támogatását. Teste tökéletes, arca ragyogóan szép, mi pedig csak annyit mondanánk az alábbi videó láttán, hogy "Bakker, te mázlista!".

 3. 8/10

  Rosie Huntington-Whiteley

  A Transformers 3 megvan? Az angol Rosie Huntington-Whiteley volt a női főszereplő, aki annyira ragaszkodott Shia LaBeoufhöz a filmben. Egy ilyen valóságtól elrugaszkodott filmbe tökéletes választás volt Rosie, aki egy-egy hétköznapibb műhöz szinte már túlságosan jó nő volna. Tavaly behúzta magának a legnevesebb divatmagazin, a Vogue brit kiadásának címlapját, és nem mellesleg az FHM magazin a világ legszexisebb nőjének választotta a Victoria’s Secret modellt. Különben meg emlékszik bárki is arra, mi volt a Transformers 3 sztorija? Mi nem, de Rosie-t még most is látjuk magunk előtt, ahogy behuppan a sirályszárnyas SLS Mercibe.

 4. 7/10

  Abbey Lee Kershaw

  A tavalyi év bemutatóinak szenzációja volt a hölgy New Yorktól Párizsig. Az ausztrál származású modellel dolgozni kiváltság, szinte minden nap fotózásai vannak. Nyolc tetoválással rendelkezik, ami a modell szakmában nem számít erénynek, őt azonban ez egy cseppet sem zavarja. A fogairól, törékeny, csontos alkatáról és különleges arcáról bármikor felismerhető, tulajdonképpen ő egy igazi élő porcelánbaba, erős kisugárzással. Uraim, ő Abbey, egy született sztár!

 5. 6/10

  Daria Strokous

  A ’90-es születésű, orosz származású modell a kifutós éveket követően is a reflektorok közvetlen közelében szeretné tölteni életét. Erre utal ugyanis, hogy újabban színészkedéssel és fotózással is elkezdett foglalkozni, a Fertőzés című hollywoodi filmben kapott is egy szerepet. Karrierje 2007-ben indult, rögtön a párizsi és milánói divatheteken debütált. Szerepelt a Vogue összes nemzetközi kiadásának címlapján és számtalan brand kampányának volt már az arca. Jelenleg az előkelő tizedik helyet foglalja el a nemzetközi listán, de van egy olyan érzésünk, hogy lesz ez ennél jobb is. Minket egy kissé Uma Thurmanre emlékeztet, akit kollektíven imádunk.

 6. 5/10

  Daphne Groeneveld

  Mindössze tizenhat éves volt, amikor Amszterdam utcáin sétálva felfedezték. Karrierje hihetetlen tempóban haladt, hiszen egy évre rá már együtt szerepelt címlapon a divatvilág egyik legnagyobb alakjának számító Tom Forddal. Láthattuk kifutón Valentino, Chanel és Dior bemutatókon is, sőt egy Miu Miu kampányfilm felvétele előtt maga Madonna adott neki táncleckéket. Sikerei ellenére kortársait tartja példaképének, többek között a listánkon is szereplő Lara Stone-t. Nem tudjuk rásütni egyöntetűen, hogy szép, de az biztos, hogy van benne valami érdekes.

 7. 4/10

  Liu Wen

  A pekingi születésű hölgy egészen 2008-ig csak Kínában számított sztárnak, akkor azonban egy Harper’s Bazaar címlap meghozta számára a nemzetközi áttörést. Csak 2010-ben negyvenkilenc különböző bemutatón sétált végig a kifutón. Ez még kilométerben számolva is szép teljesítmény lehet. Karrierjének eddigi csúcspontja tagadhatatlanul az a pillanat lehetett, amikor első ázsiai modellként szerződtette őt az Estée Lauder. És természetesen az, hogy a listánkon helyet kapott, egyáltalán nem érdemtelenül - Liu Wen megmutatta, hogy egy ázsiai lány is lehet szép és érdekes.

 8. 3/10

  Iselin Steiro

  A hölgy jó példa arra, hogy lehetnek nagy visszatérések is ebben a szakmában. A holland kisvárosban, Harstadban felcseperedő lányt 1999-ben fedezték fel Londonban, amikor a szüleivel karácsonyi nagybevásárlást tartottak. A 2003-as esztendőben indult be igazán karrierje, amit nem félt otthagyni azért, hogy visszatérve szülőhazájába építészetet hallgasson. A 2010-es év tavaszi szezonjában tért vissza a kifutóra és rögtön húsz bemutatón szerepelt zsinórban. Azóta is a magazinok állandó szereplője, hazájában pedig lassan nemzeti kincsként tartják számon. Van benne valami nagyvilági elegancia, a Balenciaga kisfilmjében ezt meg is tekinthetjük.

 9. 2/10

  Anne Vjalicina

  Nem is kell kiejtenünk a hölgy nevét, a puszta látványától is elfogy a levegőnk. Adam Levine jelenlegi barátnője a Victoria’s Secret modellje, legalábbis addig, amíg nem esik teherbe. Utóbbira nagy az esély, amit Adam Levine múlt heti kijelentésére alapozunk, miszerint az óvszer nélküli szexet meg lehet úszni fogamzás nélkül. Hajrá, Adam! Mi mindenestre már látjuk a címlapot, amin rajtuk kívül babájuk is pózol.

 10. 1/10

  Candice Swanepoel

  Már a neve is azt sugallja, hogy a hölgy a modell pályára született. A dél-afrikai származású Candice-t tizenöt évesen egy bolhapiacon fedezte fel későbbi ügynöke (az Ecserin miért nincsenek ilyen csajok?). Karrierje miatt meglehetősen korán fel kellett adnia a normális tinédzser életet, rövid európai kitérőt követően New Yorkba költözött. Pályafutása a Nagy Almában kezdett el szárnyalni, rövid idő alatt bezsebelt egy szerződést Victoria’s Secrettől, amit nem sokkal később egy olasz Vogue címlap követett. A három nyelven is folyékonyan beszélő hölgy olyan neves fotósokkal dolgozott már együtt, mint Mario Testino vagy Bruce Weber. Nem is csoda, hogy versengenek érte - ugyan mindenkinek mást jelent a tökéletes külső, de Candice igen közel áll hozzá, az biztos.

Ruhadarabok jönnek-mennek, egyszer frissnek, egyszer idejétmúltnak látjuk őket. Az idei télen visszatért a divatba a kabát egy fajtája, a parka, ami örömteli dolog, mert ebben a ruhadarabban a forma és a funkció vállalható elegyet alkot. Úgy véd az időjárástól, hogy közben nem okoz a vizualitással szívrohamot, ráadásul mindenki megtalálhatja ízlésének megfelelőt. Nézzünk most tíz darabot, amit a Player szerkesztőség is szó nélkül magára kapna!

 1. 5/5

  A parka, másnéven anorák a kabát egy olyan fajtája, amelyet a sarkvidéki népek (például az eszkimók) ruházatából lopott el a hétköznapi öltözékekkel foglalkozó iparág. Eredetileg szarvasbőrből vagy fókabőrből készítették és a kapucni volt a jellegzetessége. Ez védte meg a fejüket a széltől vadászat közben. Mai megfelelőjének elődje a harmincas években jelent meg a hétköznapi öltözködésben. Jellemzői a combközépig érő hossz, szélnek ellenálló anyag, vastag bélés, nagy zsebek és esetenként szőrös peremű kapucni.

  Manapság rengeteg féle színben és mintával kapható. Főleg utcai viseletként ajánljuk, de egy inges, nyakkendős összeállítást is kifejezetten fel tud dobni ez a váratlan kombináció, főleg, ha élénk színű. Aki viszont nem érzi magában az erőt a virító színekhez, az is megtalálhatja a kedvére valót ebből az összeállításból.

  A képen

  American Apparel Flannel Lined Parka

  American Apparel Winter Jacket

 2. 4/5

  Gap Hooded Belted Parka

  Gap Coated Military Parka

 3. 3/5

  Zara Memory Parka

  Zara Green Hooded Parka

 4. 2/5

  ASOS Wadded Parka

  Peace Corps German Army Parka

 5. 1/5

  Gloverall Toggle Fasten Parka

  Selected Haywood Parka Jacket

Az ünnepi szezonnak vége, a nyári esküvők pedig még odébb vannak, alkalmi cipőd egy időre elfelejtheted. Mielőtt azonban elrejtenéd a gardróbszekrény legaljára, nem árt, ha eltűnteted róla a megpróbáltatások nyomait. Most abban leszünk segítségedre, hogy a legegyszerűbb otthoni módszerekkel hogyan őrizd meg a bőr szépségét, hogy mikor legközelebb viseled, cipőd úgy nézzen ki, mintha most léptél volna ki a királyi hintóból!

1. Először is egy puha sörtéjű kefével tisztítsd meg cipőd felső részét a használat során rárakódott szennyeződéstől. Fordíts különös figyelmet a varrások menti területre, illetve a talp perem menti felületére, mert ezekre a részekre előszeretettel rakódik le az utcáról felszedett kosz.

2. Ezek után szükséged lesz egy puha kendőre, melyet előzetesen áztass be némi langyos, szappanos vízbe. Amint a kendőt alaposan kicsavartad, az orr-résztől indulva a sarokig töröld át a cipőt. Ha tiszta a felület, egy száraz kendő segítségével itasd fel a nedvességet.

3. A használat során elkerülhetetlen, hogy karcolások, apróbb sérülések essenek a cipőn, amelyek az ilyen fényes anyagból készült lábbelik esetében látványos hibának számítanak. Rendkívül egyszerű, mégis igen hatásos módszer, ha a sérüléseket fogkrémmel kezeled. Elég egy keveset az érintett területre helyezned, melyet aztán ujjal kenj szét. Ha megvagy, akkor körülbelül egy percet követően egy száraz ruhával töröld át a cipőt.

4. Utolsó lépés a fényezés, amire - furcsán hangozhat, de - a legalkalmasabb otthoni kellék az ablaktisztító folyadék. A makulátlan eredményhez kevés permet is elég, amit a cipő fejrészére fújj, majd egy száraz kendő segítségével egyenletesen oszlasd szét az egész felületen. Ezt követően fordítsd meg a kendőt, és határozott, gyors mozdulatokkal töröld fényesre lábbelid.

Ha a fenti pontok szerint cselekedsz, cipőd olyan ragyogó lesz, mint egy tiszta nyári éjszakán az Esthajnalcsillag. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, a tároláshoz is adunk néhány tanácsot! Ha lábbelid dobozát a vásárlást követően azonnal, környezettudatos polgár módjára a szelektív hulladékgyűjtőbe préselted, javasoljuk egy cipőtáska beszerzését. Ez a puha tasak védi cipőd a porosodástól és az esetleges mechanikai sérülésektől, míg az a szekrényben várja, hogy újra felvedd. A bőrcipőkre jellemző, hogy a fejrészen repedések keletkeznek. Ha hosszú időre pihenteted, javasoljuk, hogy orr-részét alaposan tömd ki, vagy szerezz be egy sámfát, ami a legjobb eszköz erre a feladatra. Segítségével merevséget adsz a bőrnek, ami ettől kisimul, a repedések pedig észrevehetetlenné zsugorodnak.