Hónalj mítoszok - Öt izzadás elleni termék

Az utóbbi hetek kánikuláiban még az olyan passzív tevékenységek végzése közben is izzadunk, mint az alvás. A verejtékezés maszkulin jelenség, azonban létezik egy határ, amin túl már kellemetlenné válik a folyadékvesztés ezen formája. A megelőzés, és a tünetek kezelése kis odafigyeléssel elviselhetőbbé tehetik a nyár még előttünk álló forró napjait, ezért most megosztunk veled néhány tanácsot, melyek egyike sem izzadságszagú.

A megelőzés tudománya

Garnier Mineral Energy

A látványos izzadás akár ki is cselezhető néhány egyszerű stratégiával.

  • Fontold meg a testszőrzet eltávolítását, mivel az a hónalj esetében komoly akadályt képez a bőröd és a dezodor között.
  • Vásárolj antibakteriális tulajdonságokkal bíró tusfürdőt, ami egy reggeli zuhanyzás során nem csak frissít, de hosszú távra védelmet is nyújt.
  • Öltözködj izzadás-biztosan. Már a ruha vásárlásánál is fontos odafigyelni a kiváló anyagválasztásra, az összetételt ezért minden esetben ellenőrizd a ruha címkéjén. Legjobb választás a bambusz, pamut és lenvászon.

Rexona Men Xtra Cool

Dezodort vagy izzadásgátlót?

Nivea For Men Invisible For Black & White Power

A dezodorok antibakteriális összetevőik és glikol tartalmuk miatt leginkább az illatok ellen hatékonyak. Akik tehát szeretnek férfiasan izzadni, számukra ez lehet a tökéletes megoldás.

Az izzadásgátlók ennél drasztikusabb módon dolgoznak, hiszen a kellemes illat biztosításán túl taszítják a baktériumokat, és eltömítik a verejtékmirigyek kijáratait. Ezek a termékek legtöbb esetben alumínium sókat tartalmaznak, melyek az érzékeny bőrnek árthatnak. Ha bőrpírt, viszketés, vagy egyéb tünetet tapasztalsz, érdemes lehet egy alacsonyabb koncentrációjú termékre váltanod.

Dove Men+Care Energy Spice

Hónalj mítoszok

  • Egészségtelen blokkolni a hónalj verejtékmirigyeit: Nem pusztán azért izzadunk, hogy a felgyülemlett méreganyagoktól megszabaduljunk, hanem mert testünk így kívánja szabályozni hőmérsékletét. Több mint két millió verejtékcsatornánk van testünk tetőtől talpig, így, ha hónaljad száraz marad, bőven akad még hol izzadnod.
  • A túlsúllyal rendelkezők hamarabb izzadnak: Nem igaz. Minél jobb az egészségi állapotod, annál hamarabb elkezdesz izzadni.
  • Az izzadásgátlók összetevői károsak lehetnek az egészségre: Rákkutató intézetek sem találták bizonyítottnak, hogy az alumínium sókat tartalmazó dezodorok emlőrákot okoznak, ellenben a glikol tartalmú izzadásgátlókkal, melyek irritálhatják a bőrt, átmeneti pirosodáshoz, sőt, fájó duzzanathoz is vezethetnek.

Ami a lábunkat illeti

Scholl

A férfiak legtöbb verejtékmirigye az általános hittel ellentétben nem a hónaljon, hanem a lábfejeken található, éppen ezért fontos erre a területre is kellő figyelmet fordítsunk. Megoldás lehet a flip-flop papucs, és egyéb nyitott lábbelik viselete, melynek köszönhetően a bőr képes lélegezni, rendszeresen fellépő izzadás esetén azonban érdemes sprayket használni. Használatuknak során a bőr puhább lesz, lábfejed pedig nem csak kellemes illatot fog árasztani magából, de száraz is marad, még a legizzasztóbb körülmények között is.

További hasznos tippjeinket az izzadás ellen, erre találod! 

 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon