2010-ben a 2006-os aszújuk a 28. helyet szerezte meg a százas listán, ami rendkívül jó eredmény, de azért jó lenne, ha egy másik fajta is bekerülne a legjobbak közé. A 2006-os tehát bizonyítottan remek, de abban biztosak lehetünk, hogy egyéb évjáratokkal sem lőhetünk nagyon mellé. A 2008-as például az idei Challenge International du Vin nemzetközi versenyen aranyérmet gyűjtött be.
A tokaji aszú a hazai borok zászlóshajója, és ez az a nedű, amely kapcsán a legkönnyebben esünk gyakran alaptalan túlzásokba. Szerencsére a Royal Tokaji tovább öregbíti Tokaj-Hegyalja nevét. Nincs rosszabb, mint egy jelzőktől csöpögő borismertető, de a termék saját honlapján található leírás olyan jólesően földhözragadt, hogy idézzük: „Ez egy házasított bor, mely a Royal Tokaji Borászat szőlőterületeiről szüretelt, gondosan kiválogatott szőlőkből készül; mércének pedig az első osztályú Nyulászó dűlőt tekintik. Ez a bor az amerikai piacon a Piros Címkés (Red Label) borként, míg Európában és a világ többi részén Kék Címkésként (Blue Label) vált ismertté. Mint minden aszúbor, ez a bor is három szőlőfajtából készül: furmint, hárslevelű és sárgamuskotály. Jellegzetesen élénk, aranysárga színű, mézes-sárgabarackos ízekkel, valamint felfedezhető a narancshéj karakteres világa is, melyet a bor drámai savtartalma röpít a magasba.”
Kár a végéért, de a bor kárpótol mindenért, garantáljuk!
Még több kihagyhatatlan nedű a Player virtuális bortrezorjában!