Izgalmas projektbe fogott bele a Fortepan az 56-os forradalom kapcsán

Ki kicsodát indít a fotóarchívum, hogy beazonosítsák az 1956-os forradalom arcait. Az ott nem a nagyapád?

Ez került ki nemrég a Ki kicsoda 56-ban? Facebook-oldalára:

„Játszani, beszélgetni hívunk mindenkit, akit érdekelnek az archív képek. 1956-os fényképeket és lelassított filmfelvételeket teszünk közzé, hátha lesznek olyanok, akik ráismernek rokonaikra, ismerőseikre vagy saját magukra – 60 évvel ezelőtt. A forradalom csendes napjaiban rengetegen voltak az utcákon. Sokan a tüntetőkhöz, később a fegyveres ellenállókhoz csatlakoztak, mások egyszerűen élelemhez szerettek volna jutni, vagy csak úgy, körbenézni a háborús hangulatú Budapesten. Írják meg tippjeiket a kommentek között vagy privát levélben, válaszolni fogunk. Szóljanak a nagyszülőknek és ültessék őket a képek elé. A kép- és filmanyagot naponta frissítjük, de szívesen veszünk Önöktől is archív felvételeket a családi albumból. Keressük meg egymást!”

ELTE tüntetők a Szent István körúton

Posted by Ki kicsoda 56-ban on Sunday, March 6, 2016

Indulhat is a történelmi Ki kicsoda!

(Forrás: Fortepan)

Player Autószalon

Mi itt a Playernél már korábban eldöntöttük, hogy addig nem megyünk a Marsra, amíg nem nyitják meg az első rendes kocsmát, de ezeket a plakátokat nézve elgondolkodtunk.

A Marson akarok meghalni – mondta Elon Musk, a SpaceX megalapítója, majd hozzátette: de nem becsapódáskor. napjaink leginnovatívabb, úttörő vállalata kiadott pár inspiráló posztert az emberiség marsi kolonizációja témakörben, és atomjók lettek. Vintázs feeling, űrkorszak, B-mozi hangulat az ötvenes évekből, és optimizmus. Lehet, hogy mégis kedvünk támad a Marsra menni?

Ha bejöttek, innen letölheted őket akkorában, hogy óriásplakátot is nyomtathatsz belőlük.