Derbi Pesten, Manchesterben és Rómában, magyar gólok Európában, hetet szóró Inter, "Messiző" Pedro.

A legnagyobb magyar meccs

Remek hangulatú, színvonalas meccset játszott a Ferencváros és az Újpest, a pesti derbit 22 ezer néző előtt rendezték, tökéletes futballidőben. Hamar lehűtötte a kedélyeket a vendégcsapat, Tshibuabua már a negyedik percben vezetéshez juttatta a lilákat. A pofon után lassan rendezte a sorokat a Fradi, a 13. percben a Realból igazolt Mateos lesről szerzett gólt, a 25. percben viszont Diallo már szabályos gólt fejelt. A fiatal mali csatár a három bajnokiján két gólt fejelt. Az egyenlítés után fölénybe került az FTC, több komoly helyzetet is kidolgozott.

A második félidőben még a koreográfiát csodálhattuk, miközben a Fradi vezetést szerzett – Juanan kobakjáról a saját kapujába hullott a labda. Később mindkét kapu előtt akadt helyzet, de nem volt kérdés, melyik csapat a jobb, a zöld-fehérek végül még egy góllal bizonyították ezt. Jenner szögletére Böde érkezett a legjobb ütemben, és a 77. percben eldöntötte a derbit.

A legnagyobb európai derbik

Hatalmas meglepetés született a manchesteri derbin, és nem az, hogy nyert a City hazai pályán, hanem a különbség – a már 4–0-ra vezető égszínkékek 4–1-re verték a Unitedet. Agüero már a 16. percben megszerezte a vezetést egy akrobatikus mozdulattal lőtt gyönyörű góllal, majd jött a félidő legvégén Yaya Touré. A fordulás után Agüero gyorsan meglőtte saját második, csapata harmadik találatát, eldöntve végleg a derbit. A sokkolt vörös ördögök lézengtek még három percet, amit Nasri újabb góllal büntetett. Rooney a 87. percben már csak kozmetikázta a végeredményt.

Rómában a Roma lett az úr, az olasz fővárosi derbit Balzaretti és Ljajics góljaival kettő nullra nyerte a bordómezes gárda. Az AS Roma ezzel a sikerrel továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll.

A legjobb magyarok

Németh Krisztián végre kezd úgy játszani, amire a képességei már jó ideje predesztinálták. A hollandiai Roda–Heerenveen magyar rangadón a kerkradei gárda válogatott támadója gólt szerzett, valamint kiosztott két asszisztot is. A másik oldalon Otigba Kenneth játszott, ám ő most nem lőtt gólt. A meccs végül 3–3-ra végződött.

A másik hollandiai magyar Krisztián, Adorján is betalált, Groningen középpályása harmadik Eredivisie-meccsén már a második gólját lőtte. Csapata egyébként 4–1-re legyőzte az RKC Waalwijket, a húszéves magyar a 92. percben volt eredményes.

Huszti Szabolcs visszatért eltiltásából, Huszti Szabolcs megnyerte a meccset a Hannovernek. Sokadszor. Az egykori magyar válogatott középpályás a csapat két góljából egy gólpasszal és egy góllal vette ki a részét, nem kell magyarázni, miért ő volt a meccs embere.

A legsimább

Valljuk be, a Sassuolo jelenléte a Serie A-ban kissé furcsa. Nem véletlenül, a kiscsapat nem is túl sikeres, negyedik meccsén negyedik vereségét szenvedte el. No de hogy! Az Inter hetet számolt az újoncra, ebben a sorrendben érkeztek a gólok: Palacio 7., Taider 23., Pucino 33. – öngól, Álvarez 53., Diego Milito 64., Cambiasso 75., majd ismét Diego Milito 83.

A legdurvább egy perc

A 21. és a 22. percben is gólt szerzett a Bayern München, egészen pontosan a két időpont: 20:05 és 21:45. A kettő között még egy alapos gólöröm is belefért, annyira gyorsan jött a második, hogy még a kamera is lemaradt róla. Az elsőt Schweinsteiger, a másodikat Mandzukic fejelte. Pedig addig egész jól ment a Schalkénak. Utána már csak az volt a kérdés, mennyivel nyer a Bayern. Végül négy–nullra húzta be a rangadót Gelsenkirchenben.

A legjobb egyéni teljesítmény

Azért Messi, és most már Neymar árnyékában nem könnyű tündökölni Barcelonában. Most Madridban, a Rayo Vallecano ellen Pedro egy klasszikus mesterhármassal jelezte, nem a két szép szeme miatt játszik ő a katalánoknál, és nem véletlenül csillog a vitrinjében világ- és Európa-bajnoki aranymedál. Ezúttal ő volt Messi.

(Fotó: MTI, Földi Imre; Rétsági Oszkár)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Szinte biztos, hogy Conte lesz a Napoli új edzője

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés