Nézhetetlen lett a Fradi, közeledik a Real, Ibrahimovic és Cavani parádézott, ismét villant a Suárez–Sturridge duó, fergetegesen hajrázott a Fiorentina, szlovén cipeli a Milant.

A legszebb gólok

Az egy dolog, hogy a Paris SG fűbe gyalulta a Bastiát, pont senkit sem érdekelne, papírforma, ugorjunk. Igen ám, de olyan gólokat lőttek a párizsi legények, hogy legalább egyet látni kéne a Puskás-díj listáján. De melyiket? Vajon a zseniális, akrobatikus, sarkazó Zlatan Ibrahimovicét? Vagy a mindenkiből hülyét csináló, alapvonalról betaláló, pimasz Edinson Cavaniét?

A legszebb gólok... lehettek volna

Amennyiben a fenti mérkőzés nem történik meg, vagy nem most, vagy nem így, akkor a Newcastle–Liverpool angol bajnokiról is választhattunk volna hétvége legszebb gólt. Jó, de melyiket? Yohan Cabaye majd negyvenméteres bombáját, vagy a Moses–Suárez–Sturridge úton érkező második egyenlítést?

Amúgy a Luis Suárez–Daniel Sturridge duó, vagyis az SAS (Suárez And Sturridge) fantasztikus, a 'Pool legutóbbi nyolc góljából hatot ők lőttek, általában egymás passzából. (Sturridge: 8 meccs/7 gól/2 assziszt, Suárez 3/3/2.)

Az egész európai klubfoci egyik legfurcsább játékosa ez a Valter Birsa gyerek, legalábbis számomra – sehol nem volt a szlovén, töltelékemberként tengett a Genoában, majd a Torinóban, úgy tűnt, egy teljesen felesleges cseretranzakció zajlik a Milan és a Torino között, az érte küldött Bakaye Traoré sem jó. Aztán ez a 27 éves szlovén elkezdett remekül játszani, majd két egymást követő fordulóban két gólt lőtt, hat pontot szerezve a Milannak. Most, az Udinese ellen csodásan tekert a felsőbe.

A legnagyobb összeomlás/feltámadás

Kétgólos előnyre tett szert az első félidőben a Juventus Firenzében, nagyszerű játékkal gyakorlatilag zsebre is vágta a három pontot. Carlos Tévez, majd Paul Pogba talált be három perc alatt. Bő egy órával a kezdő sípszó után is még 0–2 állt az eredményjelzőn, aztán nagyon furcsa dolgok kezdtek el történni:

A legnagyobb nyertes

A Real Madrid rengeteg helyzetet kidolgozva, de tulajdonképpen egyet sem értékesítve kettő–nullra legyőzte a Málagát, Ángel Di María mázlis és Cristiano Ronaldo tizenegyesből lőtt góljával. Mivel a Barcelona ikszelt az Osasuna, az Atlético pedig kikapott az Espanyol pályáján, faragott hátrányából a királyi alakulat.

A legjobb játék

Az Arsenal mindig is, vagy legalábbis Wenger kezei alatt általában gyönyörű focit játszott, de idén meg végképp. Annyi a különbség a korábbi évekhez képest, hogy most eredményes is a londoni csapat. A BL-ben két sikerrel rajtolt, a bajnokságban nyolc meccséből hatot megnyert, két pont előnnyel áll a tabella élén – a hétvégén 4–1-re szétszedte a Norwichot. Pazar támadások után lőtt gólokkal. Mesut Özil két gólt szerzett, megvan(nak) az első Premier League-gólja(i), egyébként öt meccsen két gól és négy assziszt a mérlege. Megéri a pénzét.

A legkilátástalanabb

Gyanítom, Guatánamóban már írják a levelet az MLSZ-nek, sürgősségivel kérik a Ferencváros Kaposvár elleni bajnokijának felvételét, ugyanis ezzel a kilencven perccel szeretnék bővíteni a kínzások vallatásos módszerek repertoárját. Egyébként mindkét csapat lőtt egy gólt, a Fradi a 89. percben egyenlített Böde Dániel kapuig elcsorgó lövésével.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Littler előbb odaszúrt a Liverpool-drukkereknek, majd megnyerte a PL-fordulót

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés