Picit merésznek tűnhet azon gondolatmenettel felvezetni a La Liga-idény őszi gigaklasszikusát, hogy Barcelona-győzelem esetén akár a bajnoki cím is eldőlhet, hiszen még csak a nyolcadik forduló következik, de…Ha vereséget szenvedne a Real Madrid, hét ponttal kullogna a katalán rivális mögött és tudjuk, hogy a hatodik helyezett Celta Vigo és az utolsó Deportivo La Coruna közötti ellenfelek ellen legtöbbször gólkülönbség-javítás a két mamutklub feladata. Nem lebecsülve a jelenlegi dobogós Valenciát és Sevillát, pláne nem a címvédő Atlético Madridot, a Barca és a Real versenyfutását várjuk az aranyért.

A meccsnek a fenti teórián kívül minimum két nagy kérdése van: megdönti-e Lionel Messi a Primera División abszolút gólcsúcsát, és bemutatkozik-e Luis Suarez? Kezdjük utóbbival, mert erre már megkaptuk a választ: igen. Edzője és egyben druszája megerősítette, hogy a négy hónapos eltiltásából visszatérő viselkedés-zavaros csatár pályára lép a Bernabeuban, de még – a nagyközönség szempontjából – nem tudni, kezdőként vagy csereként. Ha tippelnünk kellene, a kispadról beállást jelölnénk meg, mert a Liverpooltól igazolt uru meccshiánya és társakkal való összeszokatlansága nyilvánvaló, plusz bátor és talán felelőtlen húzás lenne Luis Enriquétől a legutóbbi öt bajnokiján 25(!) gólt szerzett madridi támadógépezetet három csatárral fogadni.

Ami Messit illeti, a fél világ azon lamentál, amennyiben beéri vagy megdönti Telmo Zarra 251 gólos rekordját, hogyan reagál rá a gyűlölt habfehér ellenség tábora. Kétszer kellene betalálnia a négyszeres aranylabdásnak a mostanában bizonytalan Iker Casillas kapujába a történelemíráshoz. Emlékezzünk Ronaldinho korábbi esetére, amikor egy 3-0-ás Barca-győzelmet hozó Clásicón megtapsolta a madridi közönség a duplázó brazil fogszabályozó-reklámot, pedig az „csak” egy „sima” bajnoki volt. Ebből kiindulva elképzelhető.

A három éve még a Bárányos, Mileusznics és Sütő fémjelezte Vasas elleni Romát irányító Luis Enriquének állítólag két terve van: a vadabb verzió a kezdőben tartalmazza Suarezt a csatársor jobb oldalán, mögötte a Xavi, Busquets, Iniesta trióval, míg a visszafogottabb változat szerint az uruguayi Lugosi Béla helyett a horvát Ivan Rakitic erősíti a középpályát, Iniesta pedig egy sorral előrébb kap helyet.

Madridi oldalon Ancelotti más okok miatt vakarja a fejét. Nem számíthat például a sérült Gareth Bale-re, pedig a walesi gyalogkakukk kiváló formában száguldozott az idényben farizomsérülése előtt. Sergio Ramos viszont a hétközi pihenő után visszatérhet a védelembe, tehát egy sárga lap már egészen biztosan lesz a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésen.

Várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo – Kroos, Modric, Isco (Illaramendi) – James Rodriguez, Benzema, Cristiano Ronaldo.
Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Rakitic – Iniesta, Messi, Neymar.

Ugye nem hagyod ki a fogadást a Clásicóra?!

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Már 11 ezer Bayern-drukker írta alá a Tuchel maradását kérő petíciót

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés