Olyan 150 millió eurót költött erősítésre a nyáron a Liverpool, mely az előző bajnokság második helyén végzett, tehát eleve nem egy hulladék csapat. Egy kezdőnyi játékos érkezett, mégis több mint négyszer pénzt fizetnek, ha nyernek hétfőn. Persze, mert a címvédő otthonában lépnek pályára Gerrardék. Egy iksz?

Borzasztóan szoros volt a Premier League előző kiírása (is), a Liverpool három körrel a vége előtt még vezetett, ám végül két ponttal lemaradt az aranyról. De a Bajnokok Ligája-főtábla meglett, így aztán úgy szórták a fontot a nyáron, mintha nem lenne holnap, miközben eladták a legjobb játékosukat. Sőt, a liga legjobb játékosát. Suárezért kábé 80 millió euró érkezett, de Rodgers úgy 150-et költött. Szerintem nem jól, de megoszlanak a vélemények, azt tény, hogy sokkal mélyebb lett a keretük, így a többfrontos terhelés okosan el lesz osztva. A kezdőbe talán Lovren, Moreno és Balotelli fér be. Esetleg Lallana, ha egyszer felépül. Hát, nem fábregasos vagy kroosos névsor. Apropó, Balotelli! A 20 milliós, félnótás olasz átment az orvosin, elvileg akár játszhat is a rangadón.

Mindenesetre mégsem a Liverpool a nyár legnagyobb marhája, a City Mangaláért 40 milliót utalt. Mondjuk tény, hiányposztra jött, a Kompany melletti hely bizonytalan volt, Demichelis és Nasztaszics sem elég jó egy angol bajnokhoz. Majd Mangala. De ettől függetlenül a City kész csapat, rajta kívül Fernando érkezett még, más posztra nem is igazoltak, pedig lenne miből. Ja, hülye vagyok, hát azért Lampard neve nem cseng olyan rosszul. Ő ingyen jött, mert elvileg a New York játékosa, de az ugyanaz a cég. Viszont aligha fog sokat játszani Fernando, Fernandinho és Yaya Touré mellett.

Mindkét csapat győzelemmel rajtolt, a nyáron pedig 2–2-t játszottak az USA-ban felkészülési meccsen, az előző bajnokságban pedig mindkétszer a hazai gárda nyert, szóval sokkal okosabbak nem lettünk. Én a nyári meccshez nyúlnék, noha semleges pályán volt, ám a vörösök támadószekciójának sebessége Manchesterben is galibát okozhat, Sterling és Sturridge remek formában van, akárcsak Coutinho, Balo meg nyilván bizonyítana egykori csapata ellen.

Szóval döntetlen.

Manchester City–Liverpool
Hazai: 1.83; döntetlen: 3.45; vendég: 4.10

Úgy érzed, nyerni fog a Pool, de nem tudod, hol tedd meg? Katt ide, aztán nyomassad!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A Manchester City nem hibázik, átgázolt a Brightonon is

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés