Szalai Ádám híres “Ne hülyítsük tovább egymást!” kifakadása után a magyar edzőtársadalom egyik legkiemelkedőbb és legkvalifikáltabb alakja határozottan kikérte magának a kritikát, egy német és spanyol földön pallérozódott játékos nem mondja már meg nekünk, hogy itt milyen szakmai munka folyik. Pont.

Szeretem az őszinte embereket. Mindenki döntse el, Szalai úr őszinte vagy sem. Amikor Szalai Ádám kiállt és ezt a nyilatkozatát tette, azelőtt egy héttel volt egy interjúja, amelyben azt kérdezték tőle, van-e súrlódás közte és a szövetségi kapitány között. Ha jól emlékszem, azt mondta, nincs… Eltelt néhány nap, és meglepve hallottam, hogy már egy éve problémája van Egervári Sándorral. Felteszem a kérdést: Szalai úr hiteles vagy sem? Mindenki döntse el maga. Úgy véleményt mondani a magyar edzőkről, hogy nem ismeri őket, nem tudja, miként dolgoznak, felelőtlenség. Én mindenesetre kikérem magamnak!

Ez az edző Pintér Attila volt. Két hónap múlva Pintér Attilát nevezték ki a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, ami után összetörtem, nem tagadom, és ekkor fel is tettem egy költőinek tűnő kérdést: Huszti után Szalait is elveszítjük...?

Azóta heti rendszerességgel van válogatott összetartás – mondjuk ez is megérne egy misét –, és ezek egyikén sem volt kerettag Szalai. Jó, külföldön játszik, majd jön, ha meccs lesz. Hát most itt a meccs, jönnek az Eb-selejtezőcsoportban is velünk összekerülő finnek, mérhetetlen izgalommal vártuk Pinyő első igazi keretét. Mit ad isten, Szalai úr neve nem szerepelt a listán.

Szakmai döntés?

Az nyilvánvaló, hogy szakmailag tökéletesen magyarázható a Schalke csatárának mellőzése, Szalai ugyanis a Bundesliga tavaszi idényéből eltelt öt fordulóban mindössze 29 percet kapott úgy, hogy a Wolfsburg és a Bayer Leverkusen ellen egyáltalán nem számítottak rá. És a Real Madrid elleni BL-csatát is a kispadról nézte. Szóval ezek alapján érthető, hogy Pintér mester inkább Orosz Márkban, Priskin Tamásban, Rudolf Gergelyben, vagy épp Szatmári Lórándban bízik.

Az mondjuk azért kicsit talán támadható szakmailag, hogy a Fürthben futballozó Korcsmár Zsolt, vagy a holland élvonalban a mostani idényben nyolc gólnál járó Németh Krisztián sem került a bő keretbe. De egy Schalkéban kispadozó nem padozhat a válogatottban sem.

Vagy esetleg nemes bosszú egy igazi gavallértól?

Dehogy. Kizárt. Pintér módfelett okos ember, kiváló pedagógus, szóval már csak azért is behívta volna Szalai urat, hogy bizonyítsa, nincs benne semmiféle tüske.

Vagy nem.

A válogatott bő kerete a finnek elleni meccsre

  • Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Horváth Tamás (Mezőkövesd)
  • Védők: Guzmics Richárd (Haladás), Heffler Tibor (MVM-Paks), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Korhut Mihály (Debreceni VSC-Teva), Laczkó Zsolt (Ferencváros), Lázár Pál (Debreceni VSC-Teva), Leandro de Almeida (Omonia Nicosia), Lipták Zoltán (Győri ETO FC), Vanczák Vilmos (FC Sion)
  • Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Koman Vladimir (FK Ural), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Pátkai Máté (Győri ETO FC), Pölöskei Zsolt (MTK Budapest), Sándor György (Videoton FC), Stieber Zoltán (Greuther Fürth), Szakály Péter (Debreceni VSC-Teva), Tőzsér Dániel (Watford), Varga József (Middlesbrough), Vass Ádám (MTK Budapest)
  • Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Futács Márkó (Diósgyőri VTK), Lencse László (Puskás Akadémia FC), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Orosz Márk (Lombard Pápa), Priskin Tamás (Maccabi Haifa), Rudolf Gergely (Győri ETO FC), Szatmári Lóránd (Pécsi MFC), Varga Roland (Győri ETO FC)

(Fotó: MLSZ)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Már 11 ezer Bayern-drukker írta alá a Tuchel maradását kérő petíciót

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés