Timberland Field Boot Supreme

A Timberland egy olyan márka, amit alapesetben jó szívvel ajánl az ember. Remek a minősége, a cipő kézbevételekor már megvan az az érzés, mint amit egy harmincéves G-osztályos Mercedesben ülve érzünk: ezt még az örökkévalóságnak tervezték. Amikor viszont a New York-i Supreme dolgozói a kezükbe vették ezt a túrabakancsot, akkor kellett volna pálcával odavágni. A céljuk az volt, hogy némi módosítással az utcai környezetbe is passzoljon a cipő. Ez egy elég tág kategória, és lehet, hogy a világ valamely pontján nem lógnánk ki az utcaképből rózsaszín leopárdmintával a bokánkon, de egyértelmű, hogy ez a lábbeli inkább rondább lett, mint szebb.

Rick Owens Wedge Zipped Boots

Rick Owens ruhái távolról szemlélve érdekesek, sötét hangulatú, androgün jelmezek, egyértelműen nem a hétköznapok kelléktárát hivatottak bővíteni, nade ez a csizma inkább hasonlít egy kentaur patájához, mint cipőhöz. És nem tudom, melyik férfi az, aki valaha is egy félig ember, félig ló testű lény akart lenni; mi nem ismerünk ilyet.

Reebok Ice Creams

A Reebok kifejezetten drága és még annál is csúnyább Ice Creams vonalán semmi sem stimmelt. Aránytalan forma és borzalmas színkombinációk jellemzik a néhány évvel ezelőtt kiadott, gördeszkázásra szánt cipőket. Feltehetőleg még az egyik legnehezebb deszkás trükknek tartott 360 flip beadása sem vívná ki a többi göris tiszteletét, ha valaki tényleg ebben ment volna ki a skateparkba egyet csapatni.

Nike Air Max Safari Pack

A szomorú elcsúfítás egy újabb példáját látjuk a Nike-tól, ahol voltak olyan munkatársak, akik tényleg elhitték, hogy az egyébként remek Air Max sorozatnak szüksége van egy kis állatszőrt idéző mintára. Ez jelentené a tervezői kreativitás végét?

Jeremy Scott Wings Leather Sneaker

Jeremy Scott életműve sem az esztétikumról szól, ő az, aki görbe tükröt tart a divatvilág elé, ezért egy csúnyacipő-listán feltétlenül ott a helye valamelyik kreációjának. Erre a szárnyas, színes, mintás magasszárú cipőre esett a választás, de igazából ha csukott szemmel rábökünk a webshopra, jó eséllyel hasonló rondaságú darabot sikerül kilőnünk. Scott listánk Jolly Jokere.

Ugg Mens Classic Short Boot

Az ilyen UGG csizmák állítólag jól szellőznek és nagyon melegek, de inkább fagyjon le a férfi lába, mint hogy ilyenbe bújjon. Borzalmas mellékterméke a divatnak ez a formátlan csizma, ami kizárólag Ausztrália bosszújaként értelmezhető a világ felé. Vagy csak egy rossz vicc.

Buffalo Classic

Számomra egészen hihetetlen, hogy a kilencvenes évek egyik legborzasztóbb darabját, a Buffalo bakancsát még mindig lehet kapni. Űrpata, traktorcipő, holdjáró: ez csak néhány a szerencsétlen cipőre aggatott gúnynevek közül, amelyet mintha kizárólag feszülős Agressor pólóval és nonfiguratív mintás farmerral hordott volna a másodvonalbeli német technóra bulizó fiatalság. Egy letűnt kor értelmezhetetlen emléke.

Adidas x Opening Ceremony OC Dress Rubber Shoe

Nem irigylem az oki-ni webshop személyzetének azon tagját, akinek meg kellett fogalmazni valamit erről a lábbeliről. Hány álmatlan éjszakát okozhatott ez a bizarr Adidas cipő az átlátszó piros gumi felsőrésszel, aminek a formája csak nyomokban emlékeztet a klasszikus derby cipőre és amiről lesüt, hogy a láb az oldalt látható lyukak ellenére a lélegzésnek búcsút inthet?

Burberry Brogues

A Burberry egy ikonikus angol brand, talán az egyik legmenőbb luxusmárka, de néha még ők is mellényúlnak. Akármennyire is tudtatos ezen a különben szép felsőrésszel megáldott cipőn a vastag talp, egyszerűen csúf lett az összhatás. Aránytalan – ez épp elég arra, hogy felkerüljön listánkra.

Nike Gladiator Szandál

A Nike szandált hivatalos forrásból szerencsére már nem lehet kapni, de álljon itt egy újabb rossz példaként. Gondoljatok csak bele, ahogy a lábujjaitok folyamatosan kikandikálnak ebből a pántos iszonyatból. Állítólag uniszex, szóval inkább maradjon meg a csajoknak – vagy inkább nekik se?

További TOP 10-es cikkekhez erre tovább!