Chopard L.U.C. Lunar Twin

A Chopard karórák története 1860-ban kezdődött egy kis svájci faluban, Sonvilierben, amikor is Louis-Ulysse Chopard, a fiatal és tehetséges mesterember megalapította órás műhelyét. A manufaktúra rendkívüli gyorsasággal fejlődött, kezdetben a kelet-európai, később pedig a skandináv piacokat is meghódítva. A brand ma már ékszereket, klasszikus-, és luxuskivitelű órákat is forgalmaz, mi ez utóbbiból választottuk ki a nevében is gyönyörű, Lunar Twin modellt, mely tökéletes kombinációja a tudománynak és az álomvilágnak. A költőinek is tekinthető holdciklus mérő mögött azonban semmi varázslat nincs. A szerkezet annyira precíz, hogy az eltérés az aktuális és mutatott holdfázis között 122 év intervallumban mindössze egyetlen nap. Bár módunkban állna ellenőrizni ezt a tényt.

Emporio Armani AR4647 Meccanico Stainless Steel Automatic Watch

Ikonikus, klasszikus és kifinomult. Emporio Armani órájában egyetlen szívfájdalmunk a széria neve. A tökéletes mechanikai tervezés, a kvarc szerkezet, a rozsdamentes acél keret és szíj együtt olyan alkotás, aminek pechére olyan nevet dobott a gép, mintha a Star Wars olasz verziójának egy tragikus sebességgel szétrobbanó droidja lenne: AR4647 Meccanico. A stílus és a minőség ettől függetlenül Armani, a legendás sas előtt pedig feltétel nélkül és mindig fejet hajtunk.

Jaeger-Lecoultre Hybris Mechanica Á Grande Sonnerie

A Jaeger-Lecoultre nagy múltú manufaktúra, története ugyanis 1833-ig nyúlik vissza. Hybris Mechanica kollekciója azonban nagyon is új, melyről mi is csak felsőfokon tudunk beszélni. A Grande Sonnerie nevet viselő modell tizennyolc karátos fehéraranyból készült, bézs színű számlapja mögött pedig izgalmasan megmutatkozik az óra lelke, maga a szerkezet is. Vízállóságának valószínű semmi köze ahhoz, hogy alligátorbőrből készült szíjjal rendelkezik ez az ékszer, melyhez hasonló kézi gyártású órát nem sokat hord még hátán a Föld.

Louis Vuitton Tambour Forever LV277

A Tambour Foreverrel a kezünkön minden perc értékes idővé válik, és ezt szó szerint értjük, a fehérarany váz ugyanis gyémántokkal van kirakva. A mai világban a férfi és a női szerepek a klasszikus értelemben összemosódni látszanak. Épp ezért csak óvatosan, ezt az ékszert maga előtt látván még a legmegrögzöttebb agglegény is igent mondana jóformán bármire. Elvégre is ez egy Louis Vuitton.

Rolex Yacht-Master II

A Rolex Yacht-Master II nem csak azok számára tökéletes választás, akik egy regattán kívánják átszelni a világot, a Rolex neve ugyanis biztosítás a tökéletesen szinkronizált életre. A szabadalmazott programozható visszaszámláló és a mechanikus memória ugyanis elméletileg lehetetlenné teszi, hogy bárhonnan is elkéssünk, a tizennyolc karátos aranyozás és acélkék keret pedig a mindenkori stílusos megjelenés biztos tudatát kínálja számunkra.

Spórolj időt!

Ismerj meg néhány szakkifejezést az órák különböző funkcióival kapcsolatban, és spórolj meg magadnak egy kis időt!

  •  Éves naptár: Ez a funkció automatikusan nyomon követi a hónapot, hetet és napot.
  • Kronográf: Olyan óra, mely mutatja a pontos időt, ugyanakkor stopperként is alkalmazható.
  • GMT (Greenwich Mean Time): 1884 óta használatos idő meridián, amely a londoni Greenwichen fut keresztül. Az időzónák szabványa az egész világon.
  • Öröknaptár: Naptárfunkció, mely lehetőséget nyújt tetszőleges számú ugrásra a naptárban, időben előre vagy hátra egyaránt. Gyakran névvel tünteti fel az aktuális napot, és mutatja a holdfázist is.
  • Energiamérő: Funkció, amely figyelemmel követi az elem energiatartalékait, és figyelmezteti az óra viselőjét, ha elemcserére van szükség.
  • Sebességmérő: A kronográf karórák számlapján gyakran fellelhető funkció, amely beolvassa a sebességet, mellyel viselője éppen halad.
  • Tourbillon: Rendkívül kifinomult funkció, amely kompenzálja a Föld gravitációs vonzását, ezzel biztosítva az óra pontosságát.